Manipulare într-o scrisoare electorală semnată de Dăncilă: ”Să nu stea cu teama că Iohannis și ai lui îi vor lua și ultimii bani”

O scrisoare semnată de către fostul premier Viorica Dăncilă îl defăimează pe contracandidatul acesteia, Klaus Iohannis, în lupta pentru președinție. Actualul președinte al României este acuzat de furt, în mod explicit, prin scrisoarea distribuită de către Partidul Social Democrat.

“Eu, Viorica Dăncilă și Partidul Social Democrat, nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o zi de mâine mai bună, în care niciun român să nu stea cu teama că Iohannis și ai lui îi vor lua și ultimii bani de mâncare sau medicamente” – acesta este un fragment extras din documentul împărțit de către PSD, care îi îndeamnă pe români să voteze cu inima, pentru prezent și viitor, pentru noi și generațiile ce vin, pentru respect și unitate între noi și ai noștri!”, relatează Digi24.ro.

Mai mult decât atât, contracandidata lui Klaus Iohannis mai vorbește și despre „dictatura care amenință să se instaureze”, în eventualitatea în care președintele ar mai primi un al doilea mandat.

E de remarcat că nici acest flyer nu este lipsit de greșeli. De exemplu, în paragraful ”Eu, Viorica Dăncilă și Partidul Social Democrat, nu vom înceta niciodată…” a apărut o virgulă între subiect și predicat, însă cea ce ar fi trebuit să fie după numele fostului premier lipsește.

Totuși, Partidul Național Liberal a reacționat la această calomnie lansată cu scopul de a persuada populația, avertizând că social-democrații se folosesc de fake news și de tehnici de manipulare pentru a induce frică și incertitudine în mintea electoratului, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

După cum afirmă Violeta Alexandru, ministrul Muncii, există dovezi care demonstrează că poștașii din anumite județe, acționând sub presiunile PSD-ului, îi amenință pe oameni că, în cazul în care vor vota cu Iohannis, nu își vor mai primi pensiile.

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri