MAI a studiat intens manualul de comunicare publică – cel mai activ minister pe Facebook

În ultima vreme, pare că anumite ministere au început să studieze mai bine manualul de comunicare publică și au trecut (și) în mediul online.

Ministerul Afacerilor Interne a început să primească pe Facebook mai multă atenție de când a găsit o modalitate prin care să îmbine umorul cu utilull: MAI vrea să prevină situații neplăcute pentru cetățeni prin glume, reușite sau nu, dar care sigur atrag atenția. Peste două sute de mii de persoane apreciază pagina ministerului condus de Carmen Dan, iar postările strâng câteva sute de distribuiri.

Avertismentul lansat de către Poliție cu puțin timp înainte de începerea festivalului Electric Castle a fost privind ”pastilele” pe care participanții le iau ”pentru răceală”, după ce au dansat prea mult în ploaie. Fotografia a strâns 17 mii de aprecieri, peste o mie de comentarii și aproximativ 4 mii de distribuiri.

Ne-am pregătit încălțările pentru #ElectricCastle, singurul festival unde ploaia a devenit marcă înregistrată!Un…

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Mittwoch, 18. Juli 2018

O altă emblemă a paginii de Facebook a Ministerului de Interne este câinele Șuier, dresat pentru a depista droguri. Acesta, spun administratorii, va fi prezent la Untold, alături de alți colegi canini.

Întrebare primită pe Facebook MAI:- Veți merge și la #Untold?Răspuns:- Ar fi păcat să nu mergem! Iar Șuier ne va…

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Samstag, 21. Juli 2018

Nici comentariile nu sunt ignorate. Întrucât postările – în special cele despre festivaluri – au strâns atât de multe reacții, încât mesajele curg. Mai în glumă, mai în serios, MAI răspunde la aproape toate, chiar și acelea care par scoase din context.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *