Liderul unei grupări din SUA de supremație albă, arestat pentru că a amenințat un jurnalist

Sub pseudonimele „King ov Wrath” și „ilovehate5150”, un bărbat din California care conduce organizația supremațistă albă Feuerkrieg Division a postat meme-uri violente despre un jurnalist din Brooklyn care făcea un reportaj despre grup.

Potrivit documentelor judiciare, imaginile includeau o fotografie a jurnalistului cu cuvintele „trădător de rasă” deasupra ochilor și cu un pistol îndreptat spre cap. Mai mult, descrierea îl „avertiza” pe lucrătorul media să înceteze investigația, conform CNN.

În plus, Nicholas Welker a mai postat că jurnalistul era „responsabil de urmărirea băieților noștri pentru informații”, au declarat procurorii.

Amenințările au devenit din ce în ce mai personale, doi dintre adepții lui Welker trimițându-i un tweet direct jurnalistului și întrebându-l dacă a văzut „noile lucruri” despre el.

Bărbatul a fost arestat pentru conspirație în vederea transmiterii de comunicări amenințătoare. El ar putea petrece până la cinci ani în închisoare, dacă va fi condamnat.

Departamentul de Stat a arătat că organizația pe care o conducea, Feuerkrieg Division, este un grup de supremație albă care are ca obiectiv „contestarea legilor, a ordinii sociale și a guvernului prin terorism și alte acte violente” și „încurajează atacurile împotriva minorităților rasiale, a comunității evreiești, a comunității LGBTQ+, a guvernului SUA, a jurnaliștilor și a infrastructurii critice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *