
La fiecare șase luni, conținutul de tip deepfake se dublează
”Joacă Jim Carrey în The Shining?”, ”Jim Carrey a refăcut The Shining?”, ”De ce apare Jim Carrey în The Shining?” – Sunt doar câteva dintre întrebările care apar pe Google atunci când cauți numele actorului și celebra peliculă inspirată din romanul cu același nume al lui Stephen King.
Subiectul a devenit popular după ce pe internet a început să circule un video scurt în care Jim Carrey imita la perfecție rolul jucat de Jack Nicholson. Numai că Carrey nu a realizat niciodată o astfel de filmare, momentul fiind rezultatul tehnologiei de tip deepfake.
Deepfake-urile au obținut o atenție largă pentru folosirea lor în videoclipuri pornografice cu celebrități, revengeporn, fake news, farse și fraude financiare. În ultimii ani, fenomenul deepfake a început să fie din ce în ce mai popular, odată cu creșterea numărului de astfel de clipuri.
Un raport realizat de Deep Trace Lab, o firmă de detecție a deepfake, arată magnitudinea reală a fenomenului: conținutul deepfake s-ar dubla la fiecare șase luni, conform Thehindu.com.
În iunie 2020, videoclipurile deepfake identificate online au ajuns la 49.081 în doar șase luni din luna ianuarie a acestui an.
Mai mult decât atât, analiza realizată de companie arată că cele mai populare ținte sunt cele din industria entertainmentului. 95% din toate videoclipurile deepfake identificate de Deep Trace din iulie 2019 și până în prezent au fost din industria de film, modă, sport și media.
Articole asemănătoare
Un site de știri din Kuwait a dezvăluit un prezentator generat de inteligența artificială, al doilea de acest fel din lume
Cinci atacuri asupra jurnaliștilor turci, în primele 15 zile ale lui 2021
Jurnalista BBC interzisă în Rusia, revoltată de atacul nemijlocit asupra libertății presei
Reporteră lovită cu un glonț de cauciuc la protestul din LA. Poliția, acuzată că a împușcat-o deliberat pe jurnalistă
Medicul care l-a tratat pe Navalnîi imediat după otrăvirea cu Novichok a dispărut