La Conferința Mondială a Internetului s-a vorbit despre „Marele Zid Informatic” chinezesc

În China, în cadrul Conferinței Mondiale a Internetului, a existat o noua dilemă în domeniul cibernetic, numeroase instituții de presă ce sunt acreditate au fost blocate din a posta informații în mediul online.

Această problemă este datorată apariției fenomenului creat de Beijing ,,Marele Zid Informatic”, aplicat pentru a opri de la publicare orice informație nedorită. Mai multe site-uri cunoscute atât în limba engleză, cât și în limba franceză au fost victime ale blocajului, precum: ,,Le Monde”, ,,Le Point”, ,,BBC”, ,,New York Times”, ,,The Guardian”. Nu este o surpriză faptul că presa virtuală este restricționată întrucât alte surse precum: Wikipedia, Twitter, Facebook, Google nu sunt permise în țara cu regim comunist.

„Studiu realizat pentru Clubul corespondenţilor de presă străini din China (FCCC), arată că 23% dintre cele 215 media care au o reprezentare permanentă în această ţară nu îşi pot difuza informaţiile şi pe internet” potrivit digi24.ro.

Evenimentul se află la cea de-a șasea ediție, iar în cadrul acesteia se reunesc mii de participanti proveniți din peste 50 de țări, cu toate acestea organizatorii afirmă faptul că spre deosebire de edițiile trecute nu sunt prezente nume mari din domeniu.

Printr-un document făcut public la evenimentul anual este subliniată poziția țării față de internet:„Guvernele au dreptul să aplice legi, reglementări, politici şi măsuri care corespund situaţiei lor naţionale (…) pentru a-şi apăra suveranitatea în spaţiul cibernetic”.

„O mare putere a spaţiului cibernetic” este țelul Chinei, a împărtășit la începutul conferinței Huang Kunming, șeful serviciilor de propagandă ale Partidului Comunist Chinez .

Țara în continuare refuză să-și deschidă porțile si să se extindă în lumea cibernetică, nepermițând populației să se dezvolte pe piața online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *