Inventatorul ”www” crede că internetul are multe probleme

Fondatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee, spune că internetul s-a schimbat foarte mult în cei 30 de ani, de când există.

Acesta a declarat pentru CNBC, în timpul Summitului Web, că internetul nu mai este așa cum și l-a imaginat la început, dar și că utilizatorii de net se confruntă cu multe probleme. Printre acestea se numără știrile false, protecția datelor și accesul la internet.

Acum 29 de ani, Berners-Lee spune că a portretizat o platformă deschisă și constructivă, însă asta s-ar fi schimbat între timp: „De mult timp, 20 de ani, credeam că tot ce trebuia să fac era să-l păstrez, să-l păstrez liber și deschis și oamenii o să facă lucruri minunate. Apoi, de fapt, dacăt e uiți și vorbești cu oamenii de pe stradă, există o schimbare mare. Cred că este la un punct critic.”

Mai mult decât atât, acesta spune că este deopotrivă de datoria guvernelor, cât și a cetățenilor, să readucă internetul pe cursul inițial. Fundația acestuia a dezvăluit luni că a pus la cale un contract care are ca scop trasarea unor principii pentru protejarea dreptului oricărui om de a folosi internetul.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *