Instagram se va concentra pe formatul video și secțiunea ”Reels” în 2022

Șeful platformei de socializare, Adam Mosseri, a publicat un videoclip pe Twitter în care vorbește despre lucrurile pe care Instagram le va face în 2022. Conducerea companiei vrea ca anul viitor să pună accent pe creatorii de conținut, transparență, mijloacele de mesagerie și funcția ”Reels”.

Va trebui să regândim ce este Instagram, deoarece lumea se schimbă rapid și noi va trebui să ne schimbăm odată cu ea. [Instagram] va consolida toate produsele noastre video în jurul Reels și va continua să dezvolte acest produs”, a spus Mosseri în clipul video.

Pe scurt, Instagram vrea ca tot conținutul video să fie centrat în jurul ”Reels” pentru că au observat popularitatea formatului video care a crescut în ultimii ani. Coincidență sau nu, o dată cu intrarea pe piață a TikTok-ului, mai toate marile companii de socializare au început să se axeze pe formatul video, în special pe videoclipurile de scurtă durată (YouTube Shorts e cel mai bun exemplu).

Mișcarea de a se concentra pe secțiunea ”Reels” face parte dintr-un efort susținut al Instagram de a concura (sau face față?) cu popularitatea TikTok-ului, care a crescut fulminant în ultimii trei ani. Din august 2020, platforma de socializare americană a introdus secțiunea ”Reels” care se aseamănă cu pagina ”For You” de pe TikToK. De atunci, Instagram a continuat să dezvolte funcția și, pare, că va deveni unul dintre cele mai importante componente ale platformei.

În ceea ce privește creatorii de conținut, Mosseri a spus că Instagram va introduce mai multe instrumente de monetizare pentru a-i ajuta să câștige bani fără prea multe complicații. Pe lângă asta, șeful companiei a ținut să amintească că Instagram se va concentra pe mesagerie și transparență în 2022, într-o încercare de a se consolida pe piața aplicațiilor de mesagerie.

Anul 2021 nu a fost cel mai liniștit pentru Instagram, mai ales după ce dezvăluirile făcute de Frances Haugen au pus în atenția publicului efectele platformei asupra copiilor. La începutul acestei luni, Adam Mosseri a fost în fața Senatului american pentru a oferi explicații cu privire la aceste dezvăluri, moment în care Mosseri a promis o serie de noi funcții care ar avea ca scop diminuarea conținutului dăunător. Printre cele mai importante schimbări anunțate se numără opțiunea de vizualizare a feed-ului în format cronologic și nu servit de algoritmii Instagram cum se întâmplă acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *