Momentele cheie de la audierea șefului Instagram din Senatul american

Adam Mosseri, șeful Instagram, s-a dus, miercuri, în fața senatorilor americani pentru a vorbi despre platforma de socializare și efectele pe care aceasta o are asupra copiilor și adolescenților.

Legiuitorii l-au interogat pe Mosseri cu privire la cercetările interne ale Meta, compania-mamă a Instagram, au încercat să îl convingă să susțină proiectele de lege aflate în discuție în Congres și au subliniat ușurința cu care se poate găsi conținut dăunător pe platforma de socializare.

Președintele comitetului de audiere, Richard Blumenthal, nu s-a purtat cu mânuși și, încă de la început, l-a pus pe Mosseri la zid. Înainte cu o oră de începerea audierii, Blumenthal împreuna cu echipa cabinetului său au derulat un experiment să vadă dacă algoritmii Instagram servesc conținut dăunător.

În decurs de o oră, toate recomandările noastre au promovat conținut pro anorexie și tulburări de alimentație„, îl citează TechCrunch pe senatorul american.

Cele mai importante momente de la audiere

  • Mosseri nu a renunțat la idea de a crea Instagram Kids– șeful Instagram a spus că platforma este oricum folosită de copiii sub 12 ani și că este nevoie de o aplicație dedicată lor pentru a-i pregăti pentru ce înseamnă social-media.

Știm că tinerii cu vârste între 10 și 12 ani sunt online, știm că vor să fie pe platforme precum Instagram. Iar, Instagram, sincer să fiu, nu a fost conceput pentru ei„.

  • Senatorii au reușit să pună cele mai dificile întrebări-prins la zid, Mosseri a fost nevoit să recunoască că, deși au făcut conturile celor sub 16 ani private pentru iOS și Android, nu au introdus aceași măsură pentru versiunea desktop a Instagram.
  • Mosseri nu a recunoscut că Instagram ar da dependență– conform TechCrunch, Mosseri ar fi răspuns că cercetările care arată acest lucru nu dovedesc că serviciile pe care Instagram le oferă sunt cele responsabile pentru dependența din rândul tinerilor.

Cu tot respectul, nu cred că cercetările sugerează că produsele noastre creează dependență„.

  • Instagram va oferi opțiunea de feed cronologic la începutul anului viitor– Mosseri a dezvăluit că Instagram lucrează la un feed care să le permită utilizatorilor să-și sorteze conținutul în ordine cronologică, așa cum era Instagram înainte de 2016.

Înaintea acestei audieri, Instagram a mai anunțat o serie de funcții care ar urma să fie implementate începând de anul viitor, într-o încercare de a domoli valul de nemulțumire al opiniei publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *