Hăituit de autorități, ziarul Apple Daily din Hong Kong și-a anunțat închiderea

Unul dintre cele mai cunoscute ziare de investigații din Hong Kong, care în ultimii ani a devenit ținta autorităților, a anunțat că își oprește activitatea. Apple Daily activa pe piața media din Hong Kong din 1995 și era una dintre vocile critice la adresa Chinei.

La mijlocul lunii iunie, la sediul publicației au descins sute de polițiști, care au percheziționat și arestat cinci jurnaliști. Printre cei reținuți se numără și redactorul-șef, Ryan Law, în timp ce fondatorul ziarului, mogulul de presă Jimmy Lai, se afla deja în închisoare pentru mai multe acuzații, informează Digi24.

Acuzațiile aduse de autorități ziarului de investigații privesc „zeci de articole care solicitau agențiilor străine să impună sancțiuni Chinei sau guvernului din Hong Kong”. În nenumărate articole, jurnaliștii au criticat acțiunile opresive ale Chinei și au militat pentru democrație.

Era cunoscut că Apple Daily ia în considerare varianta închiderii, dat fiind sechestrul pus de autorități asupra activelor companiei (în valoare de 18 milioane de dolari), însă decizia a venit cu două zile mai devreme.

Totuși, imediat după descinderea polițiștilor la sediul Apple Daily, tirajul acestuia a crescut de șase ori – un semn de solidaritate din partea cititorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *