Google transformă aplicația de știri cu ajutorul inteligenței artificiale

Pentru că devine din ce în ce mai greu să ținem pasul cu știrile care ne intereseză, din cauza abundenței de informație și site-uri, Google nu încetează rebrenduirea interfețelor, pentru a ne fi de folos și a ne face experiența utilizării cât mai plăcută.

Dacă până acum Google Play Music nu a fost înlocuit de YouTube Remix, Google Play Newsstand va deveni, începând cu această săptămână, Google News.

Este vorba despre o schimbare majoră pentru interfață, fiind afișate mai multe tipuri de conținut pentru utilizatori, dar este și o combinație între fostul Google Newsstand și YouTube.

Noutatea constă în faptul că preferințele în funcție de care sunt stabilite afișările nu vor fi selectate de utilizatori, ci de o inteligență artificială care analizează știrile accesate în mod constant. În același timp însă, mai există și opțiunea de a ascunde sau afișa mai multe subiecte de un anumit fel, sugestiile devenind din ce în ce mai bune pe parcurs ce inteligența artificială învață mai multe despre utilizator.

Tot o noutate va fi și folosirea localizării pentru a oferi informații în funcție de zona geografică. Acest lucru va face informația să ajungă mai repede la utilizator, iar în cazul în care călătoriți, informația se va actualiza imediat. Știrile locale au o secțiune proprie pe această pagină, dar există și fila „Titluri”, cu știri importante din întreaga lume. În cele din urmă, fila „Newsstand” aduce conținutul disponibil în prezent pe Chioșc Google Play.

Google News va afișa în partea de sus a paginii știrile considerate importante pentru utilizatori. „Newscasts” va prezenta principalele elemente ale știrii, (inclusiv videoclipuri încorporate și tweet-uri) pe pagina principală, într-un format similar cu Twitter Moments.

Butonul „Pentru dvs” are conţinut similar cu pagina de feed-uri Google și Chrome, afișând clipuri video și știri pe care platforma intuiește că dorim să le citim.

Noua aplicație va include și caracteristicile media cu care ne-am obișnuit de la Newsstand și YouTube, adică va fi completată de imagini și clip-uri video, într-o manieră care să atragă atenția.

sursa: http://media.idownloadblog.com

Pentru aprofundarea unui anumit subiect, funcția „Full Coverage” va permite prezentarea informației din mai multe surse, cum ar fi comentariile sociale, sursele de știri locale și editorii de top, dar pot fi vizualizate și articolele anterioare despre un anumit eveniment sau subiect.

Cu ocazia acestei schimbări, Google News a trecut la „Material Design”, grafica pe baza căreia și-a construit majoritatea produselor în ultimii ani. Un rol important în acest design îl au imaginile mari și filmările.

 În următoarea perioadă, Google va implementa un serviciu care să permită cumpărarea unui abonament pentru 1.000 de site-uri de știri, utilizând contul dvs. Google, relatează variety.com

Selectați oferta pe care doriți să o cumpărați, faceți clic pe „Abonați-vă” și orice ziar sau revistă la care vă abonați va fi automat citit în Chioșc Google Play și pe desktop.

Noua aplicație este disponibilă începând cu această săptămână pe Android, iOS și Good e-Reader App Store, în 127 de țări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *