Facebook vrea să facă o rețea de socializare a ”boților”, ca să învețe mai multe despre trollii de pe internet

Încă de la scandalul Cambridge Analytica, asupra Facebook s-au pus presiuni mari pentru a combate valurile de dezinformare de pe platformă. Doi ani mai târziu, compania lui Mark Zuckerberg încă este criticată pentru eforturile limitate pe care le-a depus. Rețeau de socializare a venit însă cu un nou plan.

Facebook vrea să facă o platformă asemănătoare produsului actual, doar că utilizatorii umani să fie înlocuiți de ”boți”. Practic, aceștia ar putea – conform raportului realizat de cercetătorii companiei – să facă tot ce face un user normal: să dea share, like, să comenteze, dar și să abuzeze de rețeaua de socializare, arată The Verge.

Scopul  “Web Enabled Simulation” este de a înțelege mai multe despre trollii și înselătoriile de pe internet, prin modelarea mai multor tipuri de utilizatori falși. De exemplu, un bot ar putea fi programat să invadeze intimitatea altui utilizator, altul să spameze mesaje negative altora.

Totuși, utilizatorii umani nu au de ce să-și facă griji: WES nu ar facilita sub nicio formă interacțiunea dintre oameni și boți, scopul fiind să observe ce vulnerabilități găsesc userii falși în sistemele rețelei de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *