Facebook a blocat fluxurile de ştiri locale din Australia

Joi, utilizatorii australieni de Facebook, cât și publicațiile al căror conținut era distribuit pe rețeaua de socializare au avut parte de o surpriză: compania americană a decis blocarea fluxului de știri.

Măsura face parte dintr-un plan mai amplu al Facebook de a obliga autoritățile australiene să nu treacă legea care va obliga marile companii tehnologice să plătească publisherii pentru conținutul indexat. Însă măsura adoptată joi a fost văzută de către opinia publică ca fiind una disperată, Reuters numind-o chiar „o surprinzătoare și dramatică escaladare a disputei cu autoritățile”.

Paginile afectate nu au dispărut complet, însă nu mai conțin nimic – ca și cum nu au fost niciodată active. În ceea ce îi privește pe utilizatorii care distribuie știri, postările acestora sunt blocate.

Afectate de măsura disperată a companiei au fost și paginile oficiale de sănătate publică, avertismentele experților în sănătate, dar și paginile serviciilor de urgență și asistență socială.

“Facebook a greșit, acțiunea sa a fost inutilă, gravă și îi vor afecta reputația aici în Australia”, a afirmat trezorerierul Josh Frydenberg, într-o declarație de presă.

Acesta a preciazt că nici Facebook, nici Mark Zuckerberg, nu au dat niciun avertisment cu privire la adoptarea măsurii, deși directorul platformei de socializare a discutat cu ministrul australian de Finanțe și în weekend, dar și joi dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *