Etiopia vrea să facă concurență Facebook, Twitter și WhatsApp

Platforme precum Facebook, Twitter și WhatsApp ar putea avea parte de concurență, dacă guvernul etiopian își duce la capăt planul de a face o rețea socială proprie.

Decizia vine în contextul conflictului dintre guvernul federal și Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF), care controlează regiunea Tigray din nordul țării. În acest context, susținătorii ambelor tabere au folosit rețelele sociale pentru a-și răspândi cauza, conform The Guardian.

Mai mult decât atât, directorul general al Agenției pentru Securitatea Rețelelor de Informații (INSA) din Etiopia, Shumete Gizaw, a acuzat Facebook de ștergerea postărilor și a conturilor de utilizator care „disemină adevărata realitate despre Etiopia”.

„Rațiunea din spatele dezvoltării tehnologiei cu capacitate locală este clară (…) De ce credeți că China folosește WeChat?”, a mai spus acesta.

Totuși, guvernul etiopian nu plănuiește să blocheze platformele, în ciuda faptului că în 2020 a restricționat de mai multe ori accesul la rețelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *