Eroare ChatGPT: programul dezvăluia istoricul conversațiilor

ChatGPT a suferit o problemă tehnică, care permitea utilizatorilor să vadă titlurile și istoricul conversațiilor altor persoane. Eroarea a fost îndreptată, însă utilizatorii se întreabă acum dacă datele lor sunt în siguranță când folosesc ChatGPT.

Pe Twitter și Reddit, oamenii au început să posteze imagini cu titlurile conversațiilor altor utilizatori ce au interacționat cu programul dezvoltat de OpenAI. Conform BBC, un utilizator de pe Reddit a prezentat o imagine cu o conversație în limba chineză, intitulată „Dezvoltarea socialismului chinezesc”. Interacțiunea, spune utilizatorul, nu-i aparține, dar a putut s-o acceseze ca și cum ar fi fost a sa.

Compania din spatele ChatGPT spune că datele personale ce pot duce la identificarea unui individ nu sunt stocate, însă conversațiile cu inteligența artificială pot fi folosite pentru a îmbunătăți serviciul.

Eroarea a fost recunoscută și de șeful OpenAI, care a scris pe Twitter că problema a fost rezolvată, lucru ce a deslușit misterul din spatele scurtei perioade când ChatGPT a fost offline, pe 20 martie.

„Un mic procent de utilizatori au reușit să vadă titlurile din istoricul conversațiilor altor utilizatori. Ne simțim groaznic din cauza acestui lucru”, a scris Altman în postarea sa.

Acesta a mai spus că mai multe detalii despre problema tehnică vor fi publicate în perioada următoare, într-o, așa-zisă, analiză post-mortem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *