
Elon Musk își vinde acțiuni Tesla în valoare de 7 miliarde de dolari, în lumina procesului cu Twitter
Elon Musk și-a vândut o parte din acțiunile Tesla, lucru pe care nu l-a mai făcut din aprilie de când a anunțat că va cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.
Pe fondul procesului pe care compania americană l-a deschis împotriva miliardarului, Musk s-a văzut nevoit să își vândă o parte din acțiunile pe care le deține în cadrul Tesla. Acțiunile vândute se ridică la suma de 6.9 miliarde de dolari, conform Financial Times. Musk vrea să profite de valorizarea pe care Tesla o cunoaște în această perioadă, după scăderea din mai.
Într-un comentariu pe Twitter, miliardarul a afirmat că face această mișcare în cazul în care „Twitter forțează încheierea tranzacției și unii parteneri de capital nu-și promisiunile”. Afirmația a fost un răspuns la o întrebare a unui investitor al Tesla care dorea să știe dacă Musk a terminat de vândut acțiuni. În aprilie când și-a anunțat intenția de a prelua Twitter, Elon Musk și-a mai vândut acțiuni Tesla și a spus că nu va mai face vânzări în acest an.
Yes.
In the (hopefully unlikely) event that Twitter forces this deal to close *and* some equity partners don’t come through, it is important to avoid an emergency sale of Tesla stock.
— Elon Musk (@elonmusk) August 10, 2022
Elon Musk a fost de acord să plătească 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa Twitter, însă, în urma inflației și contractării economiei globale, miliardarul s-a răzgândit și a spus că nu mai vrea să cumpere platforma. Compania l-a dat în judecată, iar acum Musk se pregătește să facă față obligațiunilor contractuale pe care le-a acceptat în aprilie, dacă instanță dă câștig de cauză Twitter. Musk s-a angajat să asigure personal peste 33 de miliarde de dolari, restul sumei venind din credite.
Instanța americană vrea să tranșeze litigiul în octombrie, înainte de data scadentă a înțelegerii dintre miliardat și Twitter, lucru care nu este în favoarea lui Musk. Echipa acestuia de avocați dorea ca procesul să înceapă în februarie anul viitor, argumentând că e nevoie de timp pentru a strânge date care să clarifice problema boților de pe platforma de socializare.
Țin să-ți reamintesc că serviciul –Botometer– pe care Musk l-a folosit în instanță pentru a dovedi că numărul de boți de pe Twitter e mai mare decât declară compania, a etichetat contul personal al miliardarului ca fiind un cont de bot.
Articole asemănătoare
Cât costă un instrument de dezinformare bazat pe inteligență artificială? Doar 400 de dolari pe lună
China vrea ca peste 200 de instituții media să răspândească propagandă despre cum a răspuns Beinjingul pandemiei
Insignele de verificare a conturilor pot încuraja utilizatorii să posteze fake news
Poliția Română semnalează o campanie de dezinformare în jurul protestului de la BEC
Riscul infracțiunilor cibernetice este mai mare cu 60% în cadrul învățământului on-line