Doliu în presă. Jurnalistul Liviu Iancu, de la Profit.ro, a decedat

Jurnalistul Liviu Iancu, cu o activitate de două decenii în presă, s-a stins din viață în cursul zilei de luni, 28 decembrie.

„Presa pierde un jurnalist extraordinar, cu 20 de ani de experiență într-un domeniu în care a fost cel mai bun, Profit.ro pierde talentatul și umorul celui mai bun scriitor din echipa căreia i s-a alăturat din prima zi, în 2015, și un prieten drag. Dumnezeu să te odihnească, Liviu!”, au scris colegii săi de la Profit.ro, site-ul unde a activat în ultima vreme.

Tot colegii săi de la Profit.ro amintesc de descrierea pe care chiar Liviu Iancu și-a făcut-o: „A ajuns din întâmplare în presă în anul 2000, când a crezut că Mediafax e o agenție imobiliară, dar s-a lămurit în următorii doi ani că e mai interesant să scrii știri de turism decât să vinzi case.

Au urmat alți doi ani la departamentul economic al tabloidului Național, însă găinile care nasc pui vii fuseseră descoperite deja, iar lipsa unor provocări serioase l-a făcut să plece în echipa care a lansat pe piață Business Magazin, iar peste un an a ajuns la Capital.

După mai puțin de doi ani s-a întors la Mediafax, de unde a plecat după șapte ani, când a început să se teamă ca agenția, intrată în insolvență și relocată într-un spațiu mult mai mic, să nu se transforme într-o simplă afacere imobiliară”.

Cunoscut pentru activitatea sa în secțiile de economic și turism a unor publicații din România (precum Mediafax și Capital), Liviu Iancu și-a pus semnătura și pe o carte, care conține trăirile personale și profesionale ale acestuia. Conform Paginademedia.ro, care citează datele puse la dispoziție de Profit.ro, volumul a fost tipărit în numai opt luni în peste 10.000 de exemplare.

Acesta afirma, pentru HotNews, că volumul speră să îi ajute și pe alți oameni să treacă peste momentele grele din viața lor. ”Xanax” a fost scrisă după ce jurnalistul a trecut printr-o operație dificilă, de montare a unui stimulator cardiac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *