DNA, încă fără șef. Opoziția, primele reacții din mediul online

Dacă revocarea fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție n-a creat destule valuri, atunci amânarea numirii unei noi persoane pentru funcția amintită sigur o face.

Reacțiile oamenilor politici cu privire la declarația ministrului Justiției, Tudorel Toader – în care afirma că niciunul dintre cei patru candidați înscriși pentru șefia DNA nu îndeplinesc cerințele – nu au întârziat să apară.

Primul în această listă este liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, care găsește o explicație în acțiunea fostului judecător al CCR în recenta condamnare primită de Liviu Dragnea în dosarul Bombonica. Mai exact, Barna sugerează că Partidul Social Democrat încearcă să găsească o persoană ”o marionetă perfectă”, cum ar fi Viorica Dăncilă, caracteristică pe care nu ar avea-o niciunul dintre candidați.

Tot din tabăra opoziției s-au auzit și voci național-liberale. Pe contul de Facebook al PNL au fost publicate două reacții despre acest eveniment, unul ce reprezintă poziția formală a formațiunii politice condusă de Ludovic Orban – în care i se solicită ministrului Justiției să își argumenteze decizia, dar se și reia ideea expusă de Barna, că ”Tudorel Toader așteaptă candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justiției din #România, în persoana lui Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache” -, dar și o declarație a senatorului Eugen Țapu-Nazare. Liberalul spune că ”Guvernarea României a fost redusă de PSDragnea la un soi de aflare în treabă a unor oameni fără niciun fel de competență profesională sau intelectuală” și cere demisia Executivului.

Alina Gorghiu, fost lider al PNL, a numit câteva probleme esențiale la care Executivul ar trebui să răspundă, precum: existența unui conflict juridic de natură constituțională, corectitudinea în relația dintre puterile statului, nefinalizarea procedurii de numire, etc. Senatorul a adăugat că Toader nu va reveni cu explicații, dar și că a compromis reputația a unor magistrați.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri