Dăncilă, pusă la zid de presa internațională

Presa străină o sancționează dur pe Viorica Dăncilă după gafa monumentală pe care facut-o în Muntenegru la conferința de presă când a confundat locul în care se află. Aceasta a spus că se află in Pristina, capitala Kosovo, stat pe care România nu îl recunoaște ca independent, când, de fapt, era în Podgorica.

Presa românească a fost prima care a criticat-o pe Dăncilă pentru greșeala sa, însă nici cea străină nu a stat de-o parte.

„Gafă a premierului României! A încurcat Priştina cu Podgorița!”, publică site-ul Mondo din Muntenegru.

Iar cel mai important portal de ştiri din Muntenegru scrie: „Gafă a premierului român la Podgorița! «Mă bucur că sunt la Priştina»”, reia în titlu site-ul, declaraţia Vioricăi Dăncilă. Nu mai puţin de 89 de comentarii însoţesc articolul. „Politicienii n-au habar de geografie”, „Vă vine să credeţi că a venit să ne ofere sprijin pentru intrare în UE şi n-are habar unde e?”, „Este de nescuzat!”, „A fost oare o greşeală intenţionată?” sunt câteva dintre opiniile postate de cititori.

„Gafă inimaginabilă a premierului României”, detalii despre întâlnirea dintre cei doi premieri.

Iar presa din Serbia preia în ediţiile de astăzi informaţia. Ziariştii Publicaţiei Blic se întreabă : „Guvernul muntenegrean acoperă gafa?”

„A crezut că e în Serbia! Lapsus al premierului român la Podgoriţa. «Mă bucur că sunt la Priştina»”, titreaza Sîrbia Danas. De menţionat că Belgradul, care nu a acceptat niciodată declararea unilaterală a independeţei Kosovo, consideră în continuare că Priştina este încă parte a Serbiei, scrie Digi24.

De asemenea, Dăncilă a ajuns și pe paginile publicațiilor din Austria, care o ironizează: „Situatie jenanta pentru premierul roman Vasilica Viorica Dancila in Montenegru: politicianul in varsta de 54 de ani a ajuns marti in capitala Podgorica unde a subliniat intr-o conferinta de presa cu omologul ei Dusko Markovic ca este fericita sa fie ‘aici, in Pristina’. Pristina este capitala Kosovo, a fosta provincie a Serbiei a carei capitala nu a fost recunoscuta de catre Romania pana astazi”, scrie publicația APA.

Publicațiile austriece scot în evidență faptul că Dăncilă este considerată o marionetă a președintelui partidului din care face parte: „Pe de o parte politician, pe de alta parte marioneta a liderului partidului Liviu Dragnea, ea nu este la prima gafa diplomatica. Luna trecuta, in timpul intalnirii cu premierul eston Juri Ratas, ea i-a uitat numele in fata camerelor TV. In luna mai, ea l-a jignit pe omologul croat Andrej Plenkovic. Nu a mai asteptat sa fie intonat si imnul national al tarii din care provine oaspetele. In 2017, pe cand era europarlamentar, Dancila i-a spus unui reporter ca Iran si Pakistan fac parte din Uniunea Europeana”, scrie Die Presse.

Denisa Andreea Radu:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri