Directorul unui site de ştiri din Mexic a fost asasinat. Unul dintre jurnaliștii săi a avut aceeași soartă

Directorul unui site de știri din Mexic a fost asasinat, devenind al optulea lucrător din domeniul media care a fost ucis de la începutul anului. Cu aproximativ o lună înainte, unul dintre jurnaliștii care lucrau la publicația sa a avut aceeași soartă.

Armando Linares, directorul publicației online Monitor Michoacan, a fost găsit în apartamentul său din orașul Zitacuaro, aflat în statul Michoacan din vestul Mexicului. Conform informațiilor puse la dispoziție de procurorul general, Linares ar fi prezentat răni provocate de focuri de armă, scrie Al Jazeera.

Decesul șefului Monitori Michoacan subliniază faptul că Mexic are o problemă în a garanta siguranța jurnaliștilor. Cu șase luni în urmă, Roberto Toledo, angajat al aceleiași publicații, a fost ucis. Cel care i-a anunțat decesul a fost Linares, care a dezvăluit anterior și că jurnaliștii săi sunt ținta unor amenințări.

„Expunerea faptelor de corupţie ale guvernelor, oficialilor şi politicienilor a dus astăzi la moartea unuia dintre colegii noştri”, a afirmat Armando Linares la acel moment.

Deși încă nu a fost avansată o teori cu privire la motivația atacatorilor, directorul Monitor Michoacan a declarat în trecut că „ei se prefac a fi un grup armat, se prefac a fi o bandă criminală. Nu putem verifica dacă este adevărat sau nu că ei sunt această bandă înarmată”.