Derapaj al purtătorului de cuvânt al PSD, la adresa jurnaliștilor: „O să mai primească o p***”. Romașcanu a fost suspendat din funcție

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat a fost surprins vineri când folosea un limbaj deplasat la adresa jurnaliștilor în fața cărora trebuia să vorbească. Lucian Romașcanu s-a arătat deranjat că reporterii aflați la sediul PSD doreau să ia o reacție de la liderul PSD, Marcel Ciolacu, în loc să participe la conferința ținută de el. Derapajul l-a costat pe senatorul social-democrat funcția.

Cuvintele obscene folosite de Romașcanu, într-o discuție cu alte persoane, au fost surprinse de microfoanele camerelor de filmare din incinta sălii. Acesta ar fi afirmat „O să mai primească o p*** în c** toți”, conform Digi24.ro.

”Voce 1: Da-i aiurea. De ce nu vin, nu-nțeleg
Romașcanu: Să nu-l piardă pe Ciolacu
Voce 1: A! De-aia, da
Romașcanu: Da, da’ îi un pic jignitor. Ai purtător de cuvânt care vine să îți dea niște informații
Voce 1: Corect
Romașcanu: Dacă ăla îți spune no comment, ce faci? Nu dai nimic?
Voce 1: Sau se urcă în mașină, nu zice nimic ce faci tu?
Romașcanu: Ce faci cu publicul tău care vrea informații?
Voce: Da…

Romașcanu: Da’ unde-i omul nostru de la cameră, frate? Unde-i omu’ nostru de la tehnic?
(Voci cu explicații)
Romașcanu: Păi nu e sus

Voce 2: Nesimțire incredibilă
Romașcanu: Ăsta e sfârșitul unei frumoase prietenii
Voce 2: Păi pe bune
Romașcanu: O să mai primească o p… în c… toți
Voce 2: Nici aia, poate le place
Romașcanu: S-ar putea.
Voce 2: Suntem singuri.
Voce 3: Nu, da’ este incredibil așa ceva”

Ulterior, purtătorul de cuvânt și-a prezentat public scuzele: ”#scuzepublice. Azi, înaintea conferinței de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacție exagerată care, totuși, fiind în spațiu privat și într-o conversație privată, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică și, în consecință, îmi prezint scuzele de rigoare. Repet, daca a existat o ieșire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiștii acestei perioade. Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur și pe această cale pe jurnaliști de tot respectul meu. Mulțumesc pentru înțelegere! PS. înțeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spațiu privat, își aleg cu mare grijă cuvintele…”, a scris Romașcanu pe pagina sa de Facebook. 

Lucian Romașcanu și angajata care a afirmat „Nici aia, poate le place” au fost suspendați din funcții, informează RFI.

„Decizia politică este una singură: este suspendat din funcţie. Cred că e suficient”, a declarat liderl social-democraților, Marcel Ciolacu, la sediul partidului. „Toată lumea este la pachet. S-a identificat, face parte din personalul partidului şi cred că este corectă decizia mea şi a domnului Stănescu de suspendare”, a mai spus acesta, făcând referire la angajata PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *