Coreea de Nord amenință Coreea de Sud că va răspunde cu o „ploaie de obuze” la pliantele de propagandă anti-Phenian

Recent, Coreea de Sud a revocat o lege care împiedica activiștii privați – nu statul – să trimită pliante cu mesaje de propagandă împotriva Phenianului. Ca răspuns, Coreea de Nord a făcut ceea ce știe să facă: a amenințat.

Într-o declarație publicată de agenția oficială de știri Coreeană Centrală Coreeană din Coreea de Nord, regatul eremit, printr-un comentator politic, a amenințat că va „arunca o ploaie de obuze” spre locurile unde sunt lansate pliantele, precum și spre „bastionul regiunii marionetelor (sud-) coreene” dacă vor fi lansate noi campanii dinspre Sud, conform AP.

KCNA a avertizat că Nordul va considera lansarea de pliante „un război psihologic la nivel înalt” și chiar un „atac preventiv desfășurat înainte de un început de război”.

„În situația actuală, în care o scânteie poate duce la explozie, nu există nicio garanție că astfel de conflicte militare precum cele din Europa și Orientul Mijlociu nu vor izbucni în Peninsula Coreeană”, a declarat KCNA, referindu-se aparent la războiul Rusiei în Ucraina și la violențele din Israel și Gaza.

Tensiunile dintre Nord și Sud sunt la cel mai ridicat nivel din ultima vreme. Legea la care se referă postul Pyonyang a fost elaborată de guvernul liberal anterior de la Seul, care dorea o mai bună comunicare cu omologii săi din nord, și a fost adoptată la scurt timp după ce Nordul a aruncat în aer biroul de legătură din orașul de frontieră Kaesong – ca răspuns la o campanie anti-Phenian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *