Companiile care minează criptomonede, chestionate de senatorii americani cu privire la consumul energetic
Șase dintre cele mai importante firme de minare a criptomonedelor din SUA au fost chestionate de un grup de legiuitori americani conduși de Elizabeth Warren (membră a partidului Democrat), relatează Engadget.
Senatorii le-au cerut companiilor să detalieze cât de multă energie electrică consumă, planurile lor de extindere și să transmită orice acorduri încheiate cu companiile locale de utilități. Termenul până când acestea pot răspunde este de 10 februarie.
”Consumul extraordinar de mare de energie și emisiile de dioxid de carbon asociate minatului Bitcoin ar putea submina eforturile noastre susținute de combatere a crizei climatice – ca să nu mai vorbim de impactul negativ pe care minatul criptomonedelor îl are asupra mediului local și prețurilor la electricitate. Avem nevoie de mai multe informații despre operațiunile acestor companii de minerit criptografic pentru a înțelege întreaga amploare a consecințelor pentru mediul înconjurător și pentru comunitățile locale”, a declarat Elizabeth Warren citată de Engadget.
Cererea senatorilor se bazează pe un studiu făcut de Universitatea Berkely din California care a arătat că populația din New York, dar și micile afaceri au avut de suferit de pe urma activităților companiilor care minează bitcoin.
”Atunci când cei care minează criptomonede vin în oraș, locuitorii și micile întreprinderi locale plătesc un preț sub forma unor tarife de electricitate în creștere. Cererea de energie electrică a operațiunilor de minat criptomonede din nordul statului New York crește facturile anuale de electricitate cu aproximativ 165 de milioane de dolari pentru întreprinderile mici și cu 79 de milioane de dolari pentru persoanele fizice, fără niciun beneficiu economic local sau cu un beneficiu economic redus”, se arată în studiul universității.
Impactul climatic al tehnologiilor de pe blockchain (criptomonede, NFT) a fost intens studiat în ultima vreme, iar rezultatele nu arată prea bine. Guvernele încep și ele să răspundă acestor noutăți și există chiar și în interiorul Uniunii Europene voci care cer ca minarea de criptomonede să fie interzisă.
Poate că următorul COP ar trebui să ia în calcul consumul uriaș de energie pe care aceste companii îl provoacă și să analizeze dacă țările care se angajează să lupte cu schimbările climatice își permit să lase sectorul de minare al criptomonedelor nereglementat.
Articole asemănătoare
Două jurnaliste din Algeria, arestate pentru publicarea unui video cu un protest al femeilor
Expert american avertizează: Corupția exportată de Moscova este noul comunism
Șeful Sputnik Moldova a fost expulzat de autoritățile de la Chișinău
CNA, aviz pozitiv pentru două televiziuni noi. Una dintre ele va agrega știri din online
Un prezentator BBC a trimis mesaje abuzive și amenințătoare unei alte tinere