Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor investighează victimele din mass-media în conflictul Israel-Hamas

Organizația non-profit pentru protecția drepturilor jurnaliștilor Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor a anunțat că a lansat o investigație de amploare privind decesele, rănile și disparițiile lucrătorilor media care relatează în regiunea conflictului dintre Israel și Hamas.

CPJ investighează, de asemenea, rapoartele privind amenințările la adresa jurnaliștilor și distrugerea mai multor sedii ale instituțiilor media.

„Până la 16 octombrie, cel puțin 15 jurnaliști se numără printre cei peste 4.000 de morți de ambele părți de la începutul războiului, la 7 octombrie”, a anunțat CPJ, care a publicat și o listă cu identitățile confirmate ale lucrătorilor media uciși.

Mai mult, organizația a descris condițiile cu care se confruntă jurnaliștii din Gaza, precum un asalt terestru al trupelor israeliene, lovituri aeriene israeliene devastatoare, comunicații întrerupte și întreruperi extinse de energie electrică.

Pe lângă cei 15 morți, 8 jurnaliști au fost raportați ca fiind răniți și 3 jurnaliști au fost dați dispăruți sau reținuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *