Comisia independentă de supraveghere a Facebook anulează patru decizii ale rețelei de socializare

Pentru prima oară de la înființarea Consiliului de supraveghere a Facebook, acesta a luat primele decizii în ceea ce privește patru dintre acțiunile platformei.

Unul dintre cazurile care a avut câștig de cauză în fața comisiei se referea la eliminarea unui post tip “Amintire” care conținea un citat atribuit incorect ministrului de propagandă nazist Joseph Goebbels, în încercarea de a compara regimul condus de Hitler cu administrația Trump, conform USA Today.

„Revizuind cazul, Consiliul a constatat că citatul nu susținea ideologia partidului nazist sau actele de ură și violență ale regimului. Comentariile postate de prietenii utilizatorului au susținut afirmația utilizatorului și au căutat să compare președinția lui Donald Trump cu regimul nazist”, se arată în decizie.

Mai mult decât atât, o altă petiție care a avut câștig de cauză se referea la eliminarea unui post din Brazilia care atrăgea atenția asupra cancerului la sân. Comisia pentru supraveghere a hotărât că decizia Facebook de a bloca postarea în baza încălcării regulilor privind nuditatea a fost nedreaptă.

Peste 150.000 de petiții au fost trimis comisiei încă de la înființarea sa, în octombrie. Utilizatorii care consideră că au fost nedreptățiți prin acțiunile platformei de social media pot cere revizuirea cazurilor.

Totuși, cel mai important caz pe care entitatea independentă va trebui să îl analizeze se referă la blocarea contului fostului președinte american Donald Trump, ca urmare a protestelor de la Capitol Hill.