Colțurile dubioase ale internetului: lista cu femei ”gata să aibă copii” din China

Internetul nu încetează să ne uimească zi de zi, mai ales când este descoperită o listă despre femei ”gata să aibă copiI”, din China.

Informațiile colectate despre femeile în cauză – majoritatea stabilite în Beijing – constau în date sensibile cu caracter personal. Cu alte cuvinte, oricine a creat această bază de date știe nu numai numele persoanelor, dar și numerele de telefon, adresele personale, nivelul de educație, locația actuală, CNP-ul și chiar starea civilă, conform Playtech.ro.

Totuși, ceea ce este mai îngrijorător este statusul ”BreedReady” (gata de reproducere), care ar avea două valori, în funcție de capacitatea acestora de a da concepe. În consecință, este de luat în calcul posibilitatea ca oricine a făcut această listă să cunoască și datele medicale ale persoanelor.

Vârstele femeilor variază – însă media de vârstă este undeva la 32 de ani, cu 89% dintre acestea fiind singure. Cele mai puține sunt văduvele (1%), urmate de persoanele divorțate (10%).

Baza de date a fost descoperită de către un hacker white hat, pe numele său Victor Gever. La scurt timp de la descoperire, lista a dispărut de pe internet. Gever spune că termenul nefericit folosit este probabil din vina unei engleze proaste.

Publicația amintită anterior mai notează că există o posibilitate ca informațiile să provină de pe aplicațiile de dating, a căror vulnerabilitate este crescută. Cu toate astea, este de notat faptul că rata natalității este în declin, în contextul în care există un dezechilibru de gen. Specialiștii spun că, până în 2050, ar putea ajunge ca în China să fie 186 de bărbați la fiecare 100 de femei.

Până în prezent, autoritățile chineze n-au făcut nicio declarație pe tema listei cu femei ”gata să aibă copii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *