Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a încetat din viață
Luni, 15 octombrie, Paul Allen s-a stins din viață la vârsta de doar 65 de ani. Cofondatorul Microsoft suferea de limfomul non-Hodgkin, o formă de cancer care se dezvoltă în țesutul limfatic.
Partenerul lui Bill Gates a fost diagnosticat în 1983 cu boala, moment în care a și părăsit compania pe care o fondase. Tratamentele lungi și intense i-au mai dat filantropului încă 30 și ceva de ani de trăit. În 2009, acesta a mai fost nevoit să fie supus tratamentelor, precum și la începutul acestei luni, conform CNBC.com.
Proprietar a două echipe sportive profesioniste (Seattle Seahawks din Liga de fotbal american și Portland Trail Blazers din NBA), Allen s-a aflat în topul celor mai bogați oameni din lume. În anul 2006, acesta a ocupat locul 6, cu o avere estimată la 22 de miliarde de dolari americani. În după-amiaza zilei de luni, el ocupa locul 44 pe lista de miliardari a Forbes din 2018, cu o valoare netă estimată mai mare de 20 de miliarde de dolari.
Anunțul a fost făcut de reprezentanţii companiei de investiţii Vulcan pe care acesta o deţinea: „Cu o tristețe profundă, anunțăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft și remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, conservator, muzician și susținător al artei”.
Și fostul său partener de afaceri Bill Gates a transmis un mesaj de condoleanțe: ”Am inima frântă de trecerea în neființă a unuia dintre cei mai vechi și mai buni prieteni ai mei. De la începuturile noastre împreună la Scoala Lakeside, în timpul parteneriatului nostru în crearea Microsoft și până la unele dintre proiectele noastre filantropice comune de-a lungul anilor, Paul a fost un partener adevărat și un prieten drag. PC-ul nu ar fi existat fără el. Dar Paul nu s-a mulțumit să înceapă o singură companie. Și-a canalizat intelectul și compasiunea într-un al doilea act axat pe îmbunătățirea vieții oamenilor și consolidarea comunităților din Seattle și din întreaga lume. Îi plăcea să spună, ”Dacă există potențialul de a face bine, atunci ar trebui să o facem”. Ăsta e genul de persoană care a fost. Paul a iubit viața și pe cei din jurul său, și toți l-am prețuit în schimb. El merita mult mai mult timp, însă contribuțiile sale la lumea tehnologiei și a filantropiei vor trăi pentru generațiile viitoare. Îmi va fi dor de el grozav.”
Articole asemănătoare
Primul comentariu al lui Putin despre premiul Nobel câștigat de un jurnalist rus a fost o amenințare
George Soros, personajul malefic din discursul democrațiilor iliberale. Un nume repetat obsesiv
Washington Post se extinde în Europa și Asia
Manipularea televizată. Rolul jucat de TVR în evenimentele din decembrie 1989
Acționarii Meta cer un audit pentru Consiliul de conducere al Facebook