Coaliția pentru Familie respectă un vechi proverb: ”Aceeași Mărie, cu o altă pălărie”

De ceva timp, platforma de socializare Facebook s-a umplut de postări sponsorizate ale unei pagini ”Platforma Împreună”. În aparență, acesta este ”o platformă civică de drepturi şi libertăţi” – și nu-i deloc ironie.

Conform site-ului oficial, 1000 de ”organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc” fac parte din această asociație. Totuși, lista cu organizațiile implicate nu cuprinde 1000 de nume, iar pagina nu specifică clar cine ar fi acești intelectuali. Mai mult decât atât, la secțiunea ”Membrii” apar doar 17 nume, însă din aceștia doar 6 au fost activi pe platformă.

Ce știm însă despre ”Platforma Împreună” e că e mai mult a doua versiunea a Coaliției pentru Familie.

”OAMENII NOI”

Să o luăm de la început: ”Misiunea” acestei organizații civice este semnată de către Mihai Gheorghiu. Dacă acest nume vă sună cunoscut, probabil știți personajul pentru că se afla în fruntea Coaliției pentru Familie. În cel mai recent live postat pe pagina de Facebook oficială a așa-zisei platforme civice, în mijlocul mesei lungi se află nimeni altul decât Mihai Gheorghiu, cu un cartonaș alb pe care scrie cu litere mari ”președinte”.

În dreapta sa, la capătul mesei, stă Ana Săcrieru, recomandându-se drept reprezentant al Bucureștiului, după cum înțelegem de pe foaia din fața sa. Pe Săcrieru o știți tot din campania Coaliției pentru Familie, dar și din filmarea publicată de Casa Jurnalistului, când doi jurnaliști au fost scoși cu țipete și amenințări din sală chiar de către fostul purtător de cuvânt al organizației.

sursa: Facebook

Conform descrierii video-ului, ”conferința” cu pricina ”anunță încheierea campaniei naționale „Apărăm copiii României și identitatea lor”, campanie prin care 300.000 de cetățeni români refuză în mod expres orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România”.

Dacă unul dintre subiectele sensibile abordate de organizația inițială, Coaliția pentru Familie, era drepturile persoanelor cu alte orientări sexuale, în prezent Platforma în cauză abordează falsa problemă a ideologiei de gen – deși și CpF a abordat problema de mai multe ori, ca dovadă că a făcut și un ghid a ceea ce înseamnă această expresie. Conform unei postări de pe Facebook de acum doi ani, așa-zisa ideologie de gen ”afirmă că DIFERENȚELE între BĂRBAȚI și FEMEI sunt doar rezultatul unor convenții sociale și de educație. Deci, ar fi posibil să îți ALEGI să fii bărbat sau femeie, fără ca biologia (SEXUL) să conteze”.

NICI STRATEGIA NU E DIFERITĂ

Dacă ați urmărit puțin ascensiunea Coaliției pentru Familie, mesajul expus mai sus, care informează că 300.000 de oameni se opun ideologiei de gen și a introducerii educației sexuale în școli, se aseamănă perfect cu cel promovat în prezent de către ”Împreună”.

Folosirea unui număr (real sau nu) de oameni care se opun sau susțin o idee. Am văzut tehnica asta ca și promovare a referendumului ”pentru căsătorie”, în îndemnurile de ieșire la vot (CpF posta, cu o zi înainte de referendum: ”Suntem 6 milioane care vor vota pe 6 și 7 octombrie”) și acum în cadrul campaniei împotriva ”ideologiei de gen”.

Cât de bine a funcționat strategia nu e clar: deși Facebook-urile celor două organizații sunt pline de comentarii de susținere, la referendumul împotriva drepturilor LGBTQ au participat aproximativ 3.800.000 de persoane, puține peste jumătate decât promitea CpF să aducă cu numai o zi înainte.

SITE-UL COALIȚIEI NU MAI EXISTĂ, DAR L-AU ÎNLOCUIT REPEDE

Dezastrul referendumului din octombrie 2018 e clar că a dus la retragerea, cel puțin temporar, a liderilor CpF. În consecință, nici site-ul n-a mai funcționat, doar pagina de Facebook rămânând activă – ca să ajungă mesajul noii Coaliții și la vechii susținători, care încă apreciau sau urmăreau pagina.

Dacă site-ul Coaliției pentru Familie era neprofitabil, pare că atât Mihai Gheorghiu, cât și Ana Săcrieru, au luat-o de la capăt. E mult spus, de fapt, ”de la capăt”, pentru că multe dintre organizațiile susținătoare Platformei Împreună erau și parte a Coaliției, iar pagina de Facebook avea să readucă publicului de nișă un subiect asemănător.

Singura diferență este că pagina inițială a devenit o pârghie de lansare a mesajelor ”noii inițiative civile”, fiind distribuite activ postări ale ”Împreună”. La descrierea paginii CpF, în locul site-ului www.coalitiapentrufamilie.ro apare acum www.platforma-impreuna.ro.

Coaliția pentru Familie, prin cei doi reprezentanți ai săi de seamă (Mihai Gheorghiu și Ana Săcrieru) respectă un vechi proverb: ”Aceeași Mărie, cu o altă pălărie”. Este de așteptat ca Platforma Împreună să nu se oprească aici, în contextul în care deja ar fi fost strânse niște semnături. Scenariul pare tras la indigo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *