Cinci inovații: smartphone sub umbrelă, telefon pentru gameri, livrare la punct fix, bicicleta gonflabilă, concert în bule
Tu și smartphone-ul, sub umbrelă
Această umbrelă japoneză produsă de Makuake este destinată celor care nu vor să scape telefonul din priviri nici atunci când merg prin ploaie. Mânerul are un suport cu magnet, care-ți permite să fixezi smartphone-ul în așa fel încât să fie mereu sub ochi. Design-ul oferă o rotație de 540° și poate deveni selfie stick. Umbrela are două versiuni: una pliabilă și una lungă (care are două suporturi).
Foto: Makuake
Smartphone românesc pentru gameri
Compania românească CryptoDATA a lansat un gadget destinat celor pasionați de jocuri, dar și fotografilor, anunță G4Media. Noul produs se numește TINKER și este un dispozitiv asemănător în mare parte unui telefon, dar este în același timp un aparat foto foarte performant, un minicomputer, o consolă de jocuri și un dispozitiv pentru comunicare.
Noul produs are un procesor cu o arhitectură mai specială pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient și o baterie de 4.800 mAh. Cele patru camere foto/video ale telefonului sunt și ele performante (48 MP) și au integrat un modul de inteligență artificială.
De asemenea, TINKER vine la pachet cu o serie de accesorii destinate pasionaților de jocuri. Întregul pachet costă 400 de euro.
Foto: Cryptodata
Livrare la punct fix
DHL Parcel a introdus în Olanda un serviciu care-i lasă pe cumpărători să aleagă un loc exact de livrare în jurul casei, anunță CrossBorder Magazine. În acest fel, curierul poate lăsa pachetul când nu este nimeni acasă. Această nouă opțiune de livrare poate fi controlată printr-o pagină Web de pe site-ul livratorului. Locul fix poate fi în spatele casei, un recipient gol, garajul etc.
Inițial, curierul îl sună pe client. Dacă acesta nu răspunde, curierul verifică dacă locul fix de livrare îndeplinește cerințele: să fie un loc uscat, ascuns privirilor trecătorilor, cu dimensiuni adecvate pachetului.
Bicicleta electrică gonflabilă
Laboratorul Kawahara / Niiyama din cadrul Universității din Tokio și compania Mercari R4D au prezentat prototipul unei biciclete gonflabile, aflăm de la Designboom. Poimo se poate transforma și într-un scaun cu rotile, pentru persoanele cu dizabilități.
Design-ul ia în considerare modul de mânuire a vehiculului, de exemplu cum poate fi transportat și depozitat. Deși bicicleta poate fi umflată până la dimensiunile normale, ea poate fi depozitată compact, prin dezumflare și pliere.
Un software special permite utilizatorilor să personalizeze vechiculul pe măsura dimensiunilor și posturii lor. Programul culege date 3D despre postură, re-creează bicicleta și o expune ca un model 3D. Apoi, utilizatorii pot personaliza ghidonul, poziția scaunului și alți parametri.
Foto: Designboom
Concert cu spectatori în bule
Ceea ce era o glumă devine realitate: trupa The Flaming Lips a anunțat că va organiza o serie de concerte la care fiecare trei spectatori vor asista într-un balon transparent. Astfel, se asigură un nivel de protecție înalt împotriva virusului Covid-19. Trupa speră astfel să poată susține două concerte pe seară. Spațiul de desfășurare poate primi 4.000 de spectatori în mod normal, dar doar în jur de 100 de baloane.
Potrivit site-ului NME.com, Solistul Wayne Coyne a mai utilizat în trecut un balon transparent ca să meargă pe capetele spectatorilor, în timpul concertelor. De asemenea, toți membrii trupei au fost filmați în baloane, pentru un clip de promovare a noului lor album.
Articole asemănătoare
Șeful ONU și-a exprimat îngrijorarea privind puterea deținută de rețelele de socializare
Publicațiile încep să dezvăluie câți bani au primit de la Guvern pentru campania „Poartă mască”
Google știe chiar mai multe decât Facebook
Jurnaliștii francezi, ținta manifestanților anti-pașaport sanitar. Doi fotoreporteri, insultaţi şi scuipaţi de protestatari
Rusia continuă sancționarea companiilor tech străine. Twitch, amendată cu 57.000 de dolari