Cele mai populare parole sunt și cele mai stupide

Unul dintre primele sfaturi pe care ți le va da un expert în sercuritate cibernetică, un site pe care îți creezi un cont sau mai toți cei care știu cum funcționează lumea digitală, va fi să-ți pui o parolă personalizată, dar care să nu fie ceva ce se poate afla ușor despre tine (de exemplu, numele copilului).

Să nu mai vorbim despre combinațiile cele mai evidente, precum numere în ordine ascendentă sau invers, sau începutul alfabetului. Cu toate astea, SplashData arată, prin topul său realizat anual, că oamenii încă mai apelează la cele mai ușor de ghicit parole, conform Gizmodoo.

Pentru al cincilea an consecutiv, primele două locuri au rămas neschimbate: 123456 și password. Combinațiile de cifre par să fie cele mai ușor de ales pentru utilizatori, întrucât următoarele cinci poziții sunt ocupate de variante precum 123456789 sau 11111.

Există și premiere în acest an, precum “666666” and “!@#$%^&*” și “donald” – ca președintele SUA -, dar și variante aflate la capătul opus, precum “sunshine” și “princess” („rază de soare” și „prințesă”).