Ce se întâmplă dacă nu accepți noua politică de confidențialitate a WhatsApp?
WhatsApp, compania aplicației de mesagerie online care aparține gigantului Facebook, a anunțat că va amâna pentru data de 15 mai aplicarea noilor norme privind politica de confidențialitate a datelor utilizatorilor, pentru a oferi mai mult timp celor din urmă să înțeleagă în ce constau modificările aduse.
Decizia a fost luată după ce un val de dezinformare a fost răspândit în online, iar utilizatorii au început să migreze către alte aplicații asemănătoare, precum Telegram sau Signal.
Modificările care trebuia să intre în vigoare începând cu 8 Februarie intenționează să transfere către compania mamă, Facebook, mesajele trimise către companii. WhatsApp anunță că mesajele trimise între persoane fizice sunt criptate integral, astfel încât numai destinatarii lor pot citi conţinutul.
În cazul în care nu vei accepta noile reguli, pentru o perioadă scurtă vei putea primi în continuare mesaje și apeluri, dar nu vei putea să le trimiți sau să suni. După 120 de zile, însă, contul îți va fi dezactivat. WhatsApp a mai anunţat că noua politică de confidențialitate poate fi acceptată şi după data de 15 mai, câtă vreme contul rămâne activ.
Pentru a le face mai clare schimbările aduse în politica de confidenţialitate utilizatorilor, aplicaţia va afişa un banner cu informații menite să lămurească ce efect pot avea modificările asupra datelor lor. Informațiile răspândite în primă instanță, în mod eronat, transmiteau că Facebook va primi acces la conversațiile utilizatorilor Whatsapp. În realitate, aplicația dorește să realizeze o modalitate de interconectare a conturilor business de Facebook deținute de companiile comerciale cu conturile acestora de Whatsapp pentru ca în timp, utilizatorii să poată realiza cumpărături direct de pe aplicația de mesagerie.
Sursa foto: Pexels.com
Articole asemănătoare
Fost angajat al Twitter, găsit vinovat pentru spionaj în favoarea Arabiei Saudite
Cum a arătat dezinformarea rusă în 2022
Atitudinea lui Elon Musk față de dezinformarea pe X îngrijorează UE
Cum arată în România piața de telefonie, tv și internet? Comparație Orange – Vodafone – RCS&RDS
De la surse politice la realitate: cum s-a văzut în presă demisia lui Orban și numirea premierului interimar