Belgia și Olanda se alătură proiectului EDMO în lupta împotriva dezinformării

Alte două state se alătură proiectului Comisiei Europene pentru lupta împotriva dezinformării, European Media Digital Observatory (EDMO). Este vorba despre Belgia și Olanda, care vor colabora pentru lansarea unui hub multidisciplinar.

Două milioane de euro au fost alocate de către Comisie pentru susținerea colaborării flamand-olandeză. Hub-ul urmează să fie lansat în toamnă, alături de alte șapte astfel de instituții, care vor juca un rol central în studierea și combaterea dezinformării pe teritoriul european, conform Miragenews.

Detectarea dezinformării nu este însă singurul scop pe care EDMO îl are. Proiectul prevede ca, în trei ani, centrele să producă și să publice fact-check-uri, dar și să vină cu soluții în cadrul politicii europene și a cadrului legal prin care dezinformarea poate fi limitată.

„EDMO reunește factori de verificare europeni, experți în domeniul alfabetizării media și cercetători pentru a face o hartă mai bună a dezinformării. Huburile EDMO, cum ar fi proiectul flamand-olandez, joacă un rol crucial în acest sens. Centrele analizează campaniile de dezinformare, organizează activități de alfabetizare media și susțin mass-media și autoritățile locale. Acestea oferă o imagine mai clară a situației la nivel național și regional pentru a promova lupta împotriva dezinformării”, a afirmat președintele Consiliului de administrație al EDMO, profesorul Miguel Poiares Maduro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *