BBC lansează un proiect pentru a combat fake news-ul

Pe măsură ce fenomenul de fake news este din ce în ce mai discutat, pe atât se încearcă găsirea unor soluții care să diminueze daunele cauzate de acesta. Am văzut oameni de știință, specialiști în fake news, tech gurus și universități care și-au propus să aducă o contribuție în această luptă cu dezinformarea.

Acestei cauze i se alătură și celebra companie de televiziune BBC, care va lansa pe 12 noiembrie un proiect special. Beyond Fake News are ca scop descoperirea mecanismului din spatele manipulărilor și de ce acest fenomen continuă să se răspândească, arată The Herald.

Studiul este realizat pe baza datelor extrase, cu acordul utilizatorilor, din aplicațiile de mesagerie criptată a mai multor persoane din India, Kenya și Nigeria.

Totoodată, postul TV a anunțat că va exista o serie de documentare ce vor aborda problematica aceasta. Unul dintre ele, de exemplu, va explora încercarea tinerilor de a obține ”profilul de social media perfect”. Va fi prezentată și povestea a doi bărbați din India, care au fost excluși din comunitate după ce un mesaj distribuit pe WhatsApp îi acuza că ar fura minori.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *