Baloane pline de gunoaie și difuzoare la graniță: război propagandistic între Coreea de Nord și Coreea de Sud

Războiul de propagandă dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud capătă o nouă dimensiune, după ce Seulul a decis să reia difuzarea de mesaje împotriva Nordului prin difuzoare la frontieră.

Această măsură vine ca represalii la cele peste 1.000 de baloane umplute cu gunoi și bălegar pe care Nordul le-a trimis peste graniță în ultimele două săptămâni, care este considerată, de asemenea, o măsură împotriva baloanelor umplute cu pliante de propagandă trimise de activiștii civili sud-coreeni, conform AP.

Sora lui Kim Jong-un, liderul de la Phenian, Kim Yo Jong, a avertizat că Seul a creat un „preludiu la o situație foarte periculoasă”. Mai mult, aceasta a amenințat Coreea de Sud că va asista la un „răspuns nou” nespecificat din partea Nordului dacă continuă cu difuzările și nu oprește activiștii civili.

„Avertizez Seoulul să înceteze imediat activitățile sale periculoase care ar putea provoca și mai mult o criză de confruntare”, a spus Kim Yo Jong prin intermediul mass-media de stat.

Un răspuns la amenințările făcute de sora dictatorului de la Phenian a venit rapid din partea purtătorului de cuvânt al Statului Major al Coreei de Sud. Lee Sung Joon a declarat că comentariile lui Kim au reprezentat o amenințare verbală sporită din partea Coreei de Nord.

Lee a mai spus că Sudul efectua transmisiuni în locuri unde soldații au suficientă protecție și sunt echipați pentru a riposta rapid în caz de atac, deși nu a precizat punctele exacte.

„(Noi) nu credem că ne-ar putea provoca atât de ușor”, a declarat Lee în timpul unei ședințe informative de luni. Totuși, prelungirea acestui conflict propagandistic poate duce la întârzierea ajungerii la un acord între cele două părți privind ambițiile nucleare ale Nordului – discuții care oricum sunt blocate în prezent.

În trecut, Sudul a difuzat emisiuni anti-Phenian, știri internaționale și chiar cântece K-pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *