Atacul lui Dragnea la adresa presei, criticat de zeci de redacții, ziariști și ONG-uri

Declarațiile făcute de liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, în urmă cu două zile, în timpul unei apariții televizate, n-au rămas fără răspuns.

CITIȚI ȘI: Drumul către autocrație și mizele ofensivei împotriva presei din România EXCLUSIV

G4Media.ro informează că zeci de redacții, oameni de presă și organizații non-guvernamentale au lansat un apel prin care condamnă afirmațiile făcute de al treilea om în stat, intitulat ”Protest: Mass-media sub atacul puterii”.

”Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România. Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul Puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, NewsWeek, Comisarul, Digi24, Realitatea TV ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului”, se arată în apelul ziariștilor.

Din acest manifest fac parte mai multe publicații din rețeaua PressHub.ro, precum și jurnaliști. Printre ONG-urile semnatare se numără și Freedom House România și sociația Ziariștilor Independenți din România. 

Citiți mai multe pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *