Așii tehnologiei și-au dat acordul pentru portabilitatea datelor personale

Giganții tehnologiei: Facebook, Google, Microsoft și Twitter au ajuns la un acord prin care se va facilita transferarea informațiilor utilizatorilor de la o platformă la alta.

Noua inițiativă este denumită: „Data Transfer Project” și le permite internauților să transfere informațiile fără să le descarce în prealabil și apoi să le încarce pe altă platformă. Microsoft a explicat scopul proiectului: „Acordarea de asistenţă utilizatorilor pentru a-şi putea transfera datele personale în condiţii de siguranţă şi cu uşurinţă de la un furnizor de servicii la altul”.

În momentul de față, platformele nu sunt compatibile din punct de vedere tehnologic, ceea ce face ca transferul datelor să fie imposibil. Tocmai de aceea, „Data Transfer Project”  va permite crearea unei platforme comune pentru transferarea directă a datelor, prin intermediul unui format digital compatibil.

Privind noul regulament GDPR, ultilizatorilor li se acordă noi drepturi. De asemenea, acest regulament a devenit un subiect sensibil, mai ales dacă analizăm cazul „Cambridge Analytica”.

„Când oamenii au date, doresc să fie capabili să le transfere de la un produs la altul și nu pot. Este o problemă pe care nu o putem rezolva singuri”, explică Greg Fair, manager de produs pentru Google Takeout.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *