Anul 2018 aduce infuzie de bani americani în mass-media din România

Personaj principal: Cozmin Gușă, acționar Realitatea TV.

Prietenul personajului principal: un fond de investiții american, cu care cel dintâi s-a întâlnit la Washington pentru a stabili detaliile unei afaceri care privesc…

…personajul secundar. Adică mass-media românească în ansamblu, mai specific televiziuni, posturi de radio și platforme naționale sau regionale.

Acțiunea? După cum informează profit.ro, un influx de masă monetară ce va fi direcționat în luna mai a acestui an către mass-media românească compusă din elementele descrise mai sus, din motive pe care, la momentul acesta, le putem numai bănui. Chiar și așa însă, ele nu pot fi complet lipsite de legătură cu o amprentă americană tot mai importantă în această regiune care servește, până la urmă, interesele=or geopolitice pe termen mediu și lung ale administrației americane. Și, bineînțeles, și intereselor personale ale lui Cozmin Gușă precum și ale persoanelor din cercul său de apropiați.

De ce este importantă această mișcare? Nu atât pentru valoarea investiției în sine, anunțată la un cuantum total de 50 de milioane de dolari, dintre care o primă de tranșă de 10 milioane, care, pentru cei obișnuiți cu cifrele vehiculate în mass-media americană este o sumă relativ scăzută. Mai important, însă, în afara participațiunilor pe care fondul american de investiții le va obține de la entitățile mass-media în cauză în schimbul investițiilor, este contextul general: piața de media locală este estimată să crească anul acesta la aproape 460 de milioane de euro, de la 407 milioane de euro anul trecut, fiind susținută, mai ales, de avansul investițiilor în publicitatea TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *