Ambasada SUA în România, mesaj de susținere pentru jurnaliștii Digi24 trimiși în Israel

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Ambasada Stetelor Unite ale Americii în România și-a exprimat susținerea și aprecierea față de jurnaliștii Digi24 Critina Cileacu și Valentin Stan, aflați în aceste zile în Israel, pe fondul conflictului cu Hamas.

Reacția diplomaților americani vine la câteva zile după ce Cristina Cileacu a fost ținta unei dezinformări, în care era acuzată că s-a pus la pământ, mimând pericolul unui bombardament, în timpul unei transmisiuni live.

Atât Mediastandard.ro, cât și emisiunea Pastila de (DEZ)INFORMARE, un proiect realizat în parteneriat cu Editiadedimineata.ro, au combătut acest atac fals la adresa jurnaliștilor Digi24. Episodul special din emisiune poate fi urmărit AICI.

Citiți și: IMAGINILE CU JURNALIȘTII DIGI24 ÎN ISRAEL AU FOST SCOASE DIN CONTEXT

„Jurnaliștii români au dat dovadă de un curaj și o determinare remarcabile în timpul relatărilor în direct din Israel. O recunoaștere specială pentru Cristina Cileacu și Valentin Stan pentru respectarea protocoalelor de siguranță. Protejarea jurnaliștilor este o responsabilitate colectivă, deoarece aceștia susțin jurnalismul de calitate în fața dezinformării”, se arată în postare, care este însoțită de o imagine cu jurnalista Digi24 Cristina Cileacu și ambasadoarea Kathleen Kavalec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *