Administratorul unui site închis pentru informații false, în ultima tentativă de manipulare a celor implicați în scandalul anti-termoscanare regizat

Cei care au pus în scenă scandalul de la un hipermarket din Capitală revin cu o nouă tentativă de manipulare. De această dată, în rolul principal se află unul dintre cele trei persoane care au fost luate la secție de către polițiști pentru că au disturbat liniștea publică – este vorba despre șeful Asociației ”Dreptatea”, Tiberiu Galambos – și administratorul unui site închis pentru informații false de către ANCOM.

”ECHIPA DE FILMARE” ANTI-TERMOSCANARE, O NOUĂ TENTATIVĂ DE A MANIPULA

Într-un clip video postat pe YouTube de către ”regizorul freelancer” George Adamescu, Galamboș promite să dezvăluie o nouă așa-zisă încălcare a drepturilor omului – de data aceasta nu este vorba despre luarea temperaturii în fața unui magazin alimentar: că cei aflați în carantină, suspecți de COVID-19, sunt ”închiși timp de 14 zile, fără să poată ieși la aer”.

”În centrele de carantină Covid 19 din România se încalcă drepturile omului într-un mod voit inconștient prin faptul că cei internați nu li se permite ieșirea la aer timp de 14 zile sunt forțați să stea închiși într-o cameră”, se arată în descrierea videoclipului.

Cu toate acestea, persoana carantinată pentru care ”echipa de filmare” – consacrată pentru celebrul scandal de la Kaufland – s-a deplasat în Alba Iulia se plânge de alte aspecte ale carantinării instituționalizate: condițiile de cazare. Omul este nemulțumit că ”dacă vrea ceva, trebuie să bată în ușă”, că ”nici nu poate să stea de miros” în baie și că camera în care este cazat este relativ mică.

”SPIONUL INTERNAȚIONAL” CU SITE DUBIOS, ÎNCHIS DE ANCOM

Însă alt aspect mi se pare relevant în cazul acestui așa-zis documentar: persoana care filmează condițiile de cazare se numește Raul Nicolae Coltor, analist de risc bancar. Numele s-ar putea să nu vă sune cunoscut, în primul rând pentru că este un personaj destul de obscur – cu toate că mai multe site-uri îndoielnice l-au prezentat ca fiind ”un analist de risc extern”, ”un om care afirma că a făcut spionaj în favoarea României”, ”un spion internațional”.

Mai mult decât atât, personajul în cauză a deținut și un site, Genocidul.ro, arată Dinpresa.com, pe care ANCOM l-a închis la cererea Ministerului Afacerilor Interne, la jumătatea lunii aprilie.

Asta după ce Grupul de Comunicare Strategică a observat că, prin el, „se distribuie constant informații complet false sau distorsionate cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire”. Site-ul Genocid.ro „a fost creat special pentru coalizarea unor persoane care au scop să propage mesaje de nerespectare a prevederilor Ordonanțelor Militare și pentru inducerea unui sentiment de nesiguranță, conținând exclusiv teorii ale conspirației, fără nicio dovadă și promovând acțiuni împotriva mai multor instituții de drept din România”, se mai arată în raportul realizat de către GCS și transmis MAI.

ANCOM precizează, la rândul său, că „sub pretextul formulării unei plângeri penale împotriva conducătorilor mai multor instituții, inițiatorul PLÂNGERII PENALE PUBLICE (formulă juridică inexistentă-n.n.) instigă publicul să nu respecte prevederile Ordonanțelor Militare invocând motive false pentru care Ordonanțele Militare ar fi ilegale”, conform Hotnews.ro.

”Plângerea penală publică” (sic!) este, de altfel, motivul pentru care ia legătura cu Asociația Civică ”Dreptatea”, condusă de Tiberiu Galamboș. Asociația încearcă să-l ajute să promoveze conspirația mondialo-locală formată din persoane cu funcții înalte și să îi facă reclamă cum se luptă el cu un procuror de la DIICOT Alba care nu ”vrea” să aresteze ”grupului criminal organizat format din Berbeceanu Traian , Radu Valentin si Negru Cristian , faptuitori care pot sterge probe deosebit de importante care servesc Sigurantei Nationale si viitorului neamului Romanesc si a Patriei Romania” – așa cum arată chiar ”spionul internațional” pe site-ul Asociației amintite mai sus.

UNDE ȘI-AR FI FĂCUT RADU COLTOR ZIUA DE NAȘTERE

Măsura nu a ținut mult, că administratorul și-a și făcut alt site: genocidro.wordpress.com.

Prilej cu care aflăm o informație de care probabil credeați că nu aveți nevoie, dar pe care o să o împărtășesc oricum: unde și-ar fi făcut Radu Coltor, ”spion internațional”, ziua de naștere.

Pe 15 mai, în Piața Victoriei, cel care se află în spatele defunctului site Genocidul.ro și-a invitat cititorii să-i serbeze ziua și să protesteze împotriva lui Klaus Iohannis, a Guvernului Orban, Raed Arafat – scopul fiind, desigur, să-și ”ia țara înapoi”.

Las mai jos mesajul luat de pe blog, în care-i îndemna pe oameni să vină la protestul din Piața Victoriei, care s-a ținut în prima zi de la terminarea stării de urgență. Postarea are, și ea, un aer de James Bond, că nu glumeam când spuneam că este descris de alte site-uri ca fiind ”un om care afirma că a făcut spionaj în favoarea României”.

În fine – petrecere nu a mai avut loc, întrucât sărbătoritul a fost dus în carantină. Mă rog, el afirmă că ”a fost răpit și sechestrat de către crima organizată la ordinul lui Raed Arafat!”, conform  genocidro.wordpress.com. Motivul, spune ”analistul de risc extern” (sau bancar, nu e sigur), este chiar protestul din Piața Victoriei, ocazie cu care dorea să ”îngroape” sistemul.

Condițiile deplânse de administratorul defunctului Genocid.ro și de fostul instructor MISA Tiberiu Galamboș poate sunt valide, poate nu. Însă reputația lui Raul Coltor îl precede, semn că nu ar trebui să credem din prima ce vedem pe internet, ci să cercetăm mai mult.

1 Comentariu

  1. I-am raportat contul de youtube in repetate randuri, pt dezinformari si conspiratii. N-am primit niciun raspuns, userul posteaza nestingherit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *