Marina americană ar fi fost atacată cibernetic de China
Timp de 12 ani, baza de date a Marinei Statelor Unite ale Americii a fost ținta unor atacuri cibernetice. În prezent s-a aflat și cine ar fi fost în spatele acestora.
Desecritizarea mai multor documente a scos la iveală identitatea a celor ce au desfășurat campaniile de intruziune: Zhu Hua și Zhang Shilong. Aceștia făceau parte dintr-un grup de hackeri sponsorizat de guvernul chinez, conform Playtech.
Au fost compromise datele cu caracter a aproximativ 100.000 de marinari: nume, CNP-uri și numere de telefon. Este posibil ca sute de GB de date confidențiale să fi fost furate.
Departamentul de Justiție a mai menționat că ”acuzații și alți conspiratori au reușit să obțină acces la cel puțin 90 de calculatoare care aparțineau, printre altele, unor companii furnizoare de sisteme de apărare, dar și unor agenții guvernamentale din cel puțin 12 state”.
Amintim faptul că nu este prima oară când sunt descoperite astfel de atacuri cibernetice, sponsorizate de guvernul chinez. La începutul acestei luni, s-a concluzionat că modul de operare al atacurilor asupra lanțului hotelier Marriott se aseamănă foarte mult cu cel al grupărilor chineze de hackeri.
Articole asemănătoare
Cum se văd în societate evenimentele din decembrie 1989, la 30 de ani de la căderea regimului
Emisiile centrelor de date Big Tech, de peste șapte ori mai mari decât raportează companiile
Washington Post, în rând cu trendurile. Contul de TikTok al publicației a atins un milion de urmăritori
Rusia interzice patru videclipuri jurnalistice despre conflictul din Cecenia
Opt noi mituri despre Covid-19: de unde vin, pe ce se bazează, de ce le cred oamenii