
Acțiunile Big Tech sunt în cădere liberă
Marți, 24 mai, acțiunile firmelor de tehnologie au înregistrat o scădere în valoare. Se pare că investitorii au renunțat la acțiunile firmelor tech care, totuși, au reușit cumva să se redreseze în cele mai dificile momente ale pandemiei.
The Wall Street Journal relatează cum, în frunte cu compania Snapchat, nici celelalte firme gigantice de tehnologie nu au scăpat de această regresiune financiară comună domeniului.
„Google (…) a picat cu 110.36$ sau 5%, a ajuns la 2,119.40$, pe când Meta Platforms cu 14.95$ sau 7.6%, a ajuns la 181.28$. Roku, firmă de video-streaming, a scăzut recent 12.61$ sau 14%, ajungând la 79.16$, pe când Twitter (…) s-a cumpărat cu 2.10$ mai puțin sau 5.6%, ajungând la 35.76$).”
„Nasadaq Composite” care relevă situația bursei firmelor tech a scăzut și el cu 2.3%. Tendința de devalorizare nu este, totuși, nouă. Dacă este comparată cu suma de la sfârțitul anului trecut, deja a picat cota cu 28%, per total.
În SUA, pentru combaterea inflației, s-a crescut rata dobânzilor. În momente de criză, „există tendința ca domeniile ce țin de reclama online să fie primele la care se renunță”, a afirmat Fiona Cincotta, o expertă britanică. Iar scăderea în venituri generate de reclame afectează grav industria tech.
Una din puținele firme care nu au picat, precum celelalte firme care activează în domeniul tehnologiei, a fost Zoom. Zoom a avut o creștere constantă și stabilă și pe timpul pandemiei. Iar, chiar și de data asta a reușit să-și mențină creșterea, urcând cu 5.6% sau 5.01$, ajungând la 93.34$.
Articole asemănătoare
Maria Ressa, jurnalista câștigătoare a premiului Nobel, critică social media: Oamenii nu realizează că sunt manipulați
Cinci studiouri locale ale postului Antena 3 se închid. Vor transmite conținutul produs la București
Daily Mail a dat în judecată Google pentru că ar fi pus monopol pe spațiul publicitar
Vine Apocalipsa? Cum s-a transformat o știre din Austria într-un fake news românesc: cazul Blackout
Sfârșitul știrilor false ar putea fi chiar blockchainul. Cel puțin asta spune Civil