Jeff Bezos îl acuză pe Biden că ar fi comis o eroare de logică, cu privire la inflație
Jeff Bezos, cunoscutul antreprenor care a înființat Amazon, i-a răspuns pe Twitter președintelui Statelor Unite, Joe Biden, acuzând că noul institut „Consiliul de Guvernanță pentru Dezinformare (Disinformation Governance Board)” ar trebui să-i verifice ceea ce postează pe Twitter, întrucât informațiile acestuia sunt eronate.
Publicația americană, New York Post, a preluat afirmațiile miliardarului din tweet-ul său: „Noul creat Consiliul de Guvernanță pentru Dezinformare ar trebui să verifice acest tweet (postare) sau, poate, ar trebui să înființeze un alt Consiliu pentru erori de logică tip Non Sequitur. Creșterea taxelor asupra firmelor este o dezbatere bună. Combaterea inflației este o dezbatere necesară. Să le amesteci este doar o inducere în eroare”.
The newly created Disinformation Board should review this tweet, or maybe they need to form a new Non Sequitur Board instead. Raising corp taxes is fine to discuss. Taming inflation is critical to discuss. Mushing them together is just misdirection. https://t.co/ye4XiNNc2v
— Jeff Bezos (@JeffBezos) May 14, 2022
Răspunsul dur al lui Jeff Bezos a fost oferit împotriva unei postări postate de președintele SUA, în care scrie: „Vrei să elimini inflația? Hai să ne asigurăm că cele mai bogate corporații își plătesc părțile lor în mod corect”. Cu alte cuvinte, teoria lui Joe Biden este aceea că, dacă fiecare firmă mare oferă bugetului de stat suma corectă de taxe, automat, problema inflației, o problemă globală în momentul de față, este rezolvată.
Consiliul de Guvernanță pentru Dezinformare despre care amintește antreprenorul american, este o instituție abia înființată, mai exact pe data de 27 aprilie 2022, ca un organ subordonat Departamentului pentru Securitate Internă a SUA. Consiliul are un rol consultativ, în principal, fiind responsabil de combaterea informațiilor eronate care pun în pericol viețile cetățenilor.
Inflația este rezolvată prin taxarea corporațiilor?
Se poate observa cum s-au format două tabere. Una este aceea a democraților americani, a stângii americane, în cazul acesta, reprezentată de președintele Biden, iar cealaltă este formată din milionari și miliardari, foarte bine înfățișată de Bezos. Este un clivajul economic clasic. Întrebarea naturală rămâne, totuși, cine are dreptate?
Opinia oferită de Comitetul Editorial al Wall Street Journal este că, mărirea taxelor pentru firme nu doar că nu rezolvă inflația, ci că, dimpotrivă, o stagnează, existând chiar riscul de-a o înrăutăți. Mecanismul din spatele teoriei este unul simplu. Dacă soliciți mai mult de la partea producătoare a economiei și o descurajezi să investească, inflația crește drept consecință a lipsei de produse care să satisfacă nevoile generale.
Tot în același articol, autorul conclude că singura politică funcțională în istoria modernă a Statelor Unite care a condus cu adevărat la combaterea inflației a fost cea gândită de economistul Robert Mundell care a lucrat în administrația Reagan. Ideile transpuse în practică au fost opuse celor prezentate de actualul președinte, încurajând investiția prin reducerea taxelor. Se poate observa efectul pozitiv al acestei politici pe macrotrends unde se poate consulta rata inflației pe an. Dacă în 1980 a fost 12%, în 1981 a scăzut la aproximativ 9%, iar în 1982 ajunge la aproape 4%.
Articole asemănătoare
Rezultatele referendumului care i-ar permite lui Putin să rămână președinte până în 2036, publicate cu cinci ore înainte de închiderea urnelor
Inteligența artificială afectează traducătorii din cadrul instituțiilor UE
Elon Musk se alătură consiliului de conducere al Twitter și promite schimbări
Logodnica jurnalistului Jamal Khashoggi cere pedepsirea prințului saudit, Biden nici nu vrea să audă
Erdogan vrea control absolut asupra rețelelor de socializare, după ce fiica acestuia a fost jignită: ”Suntem hotărâți să facem orice este necesar”