Ziarul taiwanez al mogulului de presă Jimmy Lai nu va mai apărea în varianta print

Compania mogulului de presă din Hong Kong Jimmy Lai va întrerupe apariția în varianta print a ziarului taiwanez Apple Daily din cauza scăderii veniturilor din publicitate și dificultățile mediului de afaceri din Hong Kong.

Într-o scrisoare deschisă adresată cititorilor și publicată pe site-ul său, ziarul din Taipei susține că măsura este o urmare a „monopolului” platformelor digitale asupra veniturilor din publicitate, care ar fi dus la pierderi mari ale unei surse-cheie de venit. Un alt factor invocat este situația politică din regiunea administrativă specială a Chinei, conform Reuters.

„Taiwan Apple Daily nu a fost învinsă pe prima linie a jurnalismului. Am fost înfrânți într-o altă bătălie: învinși de monopolul resurselor publicitare și de situația din ce în ce mai gravă din Hong Kong, ceea ce ne-a făcut să nu putem susține pierderile pe termen lung”, a afirmat ziarul.

Mai mult, publicația susține că „forțele pro-Chinei” din Hong Kong boicotează diferite resurse de publicitate, îngreunând astfel operarea cotidianului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *