Elon Musk nu se oprește din a subția forța de muncă a Twitter, deși a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei. Acum, miliardarul a cerut demisia mai multor persoane care l-au criticat sau contrazis pe chatul intern al Twitter.
Peste 20 de angajați au fost concediați ieri după ce aceștia și-au exprimat anumite critici cu privire la postările lui Musk de pe platforma de socializare. Conform unor surse interne citate de The New York Times, majoritatea celor demiși erau contractori, se ocupau de moderarea de conținut și analiză de date, iar concedierea a avut loc fără vreo înștiințare.
Mai mult decât atât, Musk a cerut echipei sale –care îl ajută să conducă Twitter– să monitorizeze chatul intern al companiei, dar și profilele personale ale angajaților pentru a-i identifica pe cei care îl critică sau îl contrazic pe anumite subiecte. Sursele citate de NYT spun că cei care au fost depistați cu astfel de postări au primit un mail câteva ore mai târziu, care îi anunța că au fost concediați.
Practica este similară cu demiterea unui inginer care lucra la aplicația pentru Android, dat afară chiar pe Twitter după ce l-a corectat pe Musk cu privire la datele de performanță a aplicației în anumite țări.
Concedierea celor pese 20 de angajați a fost recunoscută de Musk într-un comentariu la o postare care menționa acest lucru și s-a arătat sarcastic, preferând să adopte un ton zeflemitor.
„Aș vrea să-mi cer scuze pentru că am concediat aceste genii. Talentul lor imens va fi, fără îndoială, de mare folos în altă parte”, a scris miliardarul în postare.
Lucrurile au mers chiar mai departe de atât. Într-un alt comentariu a spus despre o angajată care fusese demisă că este „un caz tragic de sindrom Tourette”. Cel mai bogat om al planetei nu doar că demite angajați după bunul plac, dar găsește de cuviință să-și bată joc de ei după ce aceștia părăsesc compania.
Agenții publicitari evită tot mai mult platforma, oamenii competenți par a fi plecat deja, iar noul sistem de verificare impus de Musk nu a generat decât controverse. Faptul că Twitter este în haos în aceste momente e ușor de observat, iar cauza și mai ușor de intuit. Elon Musk nu are un plan coerent de conducere a unei platforme de socializare, iar acest lucru ajunge să afecteze până și viața angajaților.
Leave a Comment