YouTube va bloca afirmațiile false despre tratamente miraculoase împotriva cancerului

YouTube a anunțat că va începe să elimine afirmațiile false despre tratamentele împotriva cancerului. Această nouă reglementare face parte dintr-un efort continuu de construire a politicii de dezinformare medicală a platformei.

Potrivit Dr. Garth Graham, șeful YouTube Health, YouTube va interzice „conținutul care promovează tratamente împotriva cancerului dovedite a fi dăunătoare sau ineficiente, sau conținutul care descurajează spectatorii să apeleze la un tratament medical profesionist”, conform CNN.

„Acest lucru include conținut care promovează tratamente nedovedite în locul îngrijirilor aprobate sau ca un leac garantat și tratamente care au fost considerate în mod specific dăunătoare de către autoritățile din domeniul sănătății (…) [cum ar fi – n.r.] să luați vitamina C în loc de radioterapie”, a mai explicat el în postarea de pe blog.

Ca parte a anunțului, YouTube lansează un cadru mai amplu al politicii privind dezinformarea medicală, care va lua în considerare conținutul din trei categorii: prevenire, tratament și negare.

„Pentru a determina dacă o afecțiune, un tratament sau o substanță intră în sfera de aplicare a politicilor noastre de dezinformare medicală, vom evalua dacă este asociată cu un risc ridicat pentru sănătatea publică, cu orientări disponibile public de la autoritățile de sănătate din întreaga lume și dacă este în general predispusă la dezinformare”, a mai spus Dr. Garth Graham.

În cazul în care o afirmație contrazice autoritățile locale de sănătate sau Organizația Mondială a Sănătății, platforma va lua măsuri împotriva acesteia. Politica este menită să mențină „echilibrul important între eliminarea conținutului extrem de dăunător și asigurarea unui spațiu pentru dezbateri și discuții”.

Dar de ce cancer? Pentru că este un subiect predispus la dezinformare frecventă, pentru că boala prezintă un risc ridicat pentru sănătatea publică și pentru că există „un consens stabil în ceea ce privește tratamentele sigure împotriva cancerului din partea autorităților sanitare locale și globale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *