WhatsApp încearcă să combată știrile false printr-o nouă funcție
WhatsApp, aplicație deținută de Facebook, se chinuie de mai mult timă să rezolve problema fenomenului fake news, propagat intens prin intermediul serviciului de mesagerie – mai ales în țări precum India sau Congo.
De data aceasta, aplicația de mesagerie criptată end-to-end ar fi implementat o funcție ce permite căutarea imaginilor dintr-o conversație direct. Se speră ca în acest fel, oamenii să verifice informațiile primite în masă, conform TechCrunch.
Raportul realizat de WABetaInfo a constatat că versiunea, deocamdată Beta, de Android va utiliza API-urile Google pentru a compara imaginea selectată cu imagini similare și va afișa rezultatul într-un browser. Motivul pentru care este necesară încărcării pozei în Google Images este că WhatsApp nu poate citi conținutul criptat în chat – pentru al compara cu alte imagini.
Cu toate astea, reușita funcției nu este garantată – uneori nu se poate determina prin căutarea pozei originale dacă fotografia este reală sau nu – și ar putea fi necesară o căutare mai amănunțită: citirea meta-datelor sau răsfoirea site-urilor de fact-checking.
Articole asemănătoare
Fenomenul ”migrației” jurnaliștilor în politică sau zona zero dintre deontologie și practică
La fiecare 13 ore, un jurnalist din Mexic a fost atacat în 2022
Sute de mii de utilizatori ai Facebook vor fi plătiți să renunțe la social media
Trump îl amenință pe Mark Zuckerberg cu închisoarea pentru „fraudă electorală”
Un share pe Facebook îi poate aduce o condamnare la închisoare în Danemarca mai mare decât pentru viol și crimă