
WhatsApp încearcă să combată știrile false printr-o nouă funcție
WhatsApp, aplicație deținută de Facebook, se chinuie de mai mult timă să rezolve problema fenomenului fake news, propagat intens prin intermediul serviciului de mesagerie – mai ales în țări precum India sau Congo.
De data aceasta, aplicația de mesagerie criptată end-to-end ar fi implementat o funcție ce permite căutarea imaginilor dintr-o conversație direct. Se speră ca în acest fel, oamenii să verifice informațiile primite în masă, conform TechCrunch.
Raportul realizat de WABetaInfo a constatat că versiunea, deocamdată Beta, de Android va utiliza API-urile Google pentru a compara imaginea selectată cu imagini similare și va afișa rezultatul într-un browser. Motivul pentru care este necesară încărcării pozei în Google Images este că WhatsApp nu poate citi conținutul criptat în chat – pentru al compara cu alte imagini.
Cu toate astea, reușita funcției nu este garantată – uneori nu se poate determina prin căutarea pozei originale dacă fotografia este reală sau nu – și ar putea fi necesară o căutare mai amănunțită: citirea meta-datelor sau răsfoirea site-urilor de fact-checking.
Articole asemănătoare
Parlamentul a adoptat legea care-i scutește pe jurnaliști de plata impozitului pe venit
De ce n-ar trebui să ne lăsăm influențați de investițiile Facebook în presă
Jurnaliștii care relatau de la protestul din Capitală, ținta violențelor unor participanți
Fake news-urile de pe Facebook au performat de șase ori mai bine decât știrile reale, în 2020
Un apropiat al lui Donald Trump ar fi cumpărat 200 de conturi false de Facebook ca să își spele imaginea