Un studiu popular privind fenomenul fake news a fost retras

Un studiu popular despre fenomenul fake news a fost retras recent, după aproape un an de deliberări.

Cercetătorii au constatat în primăvara anului trecut că există o eroare în datele procesate. Studiul dorea să determine rolul atenției pe termen scurt și supraîncărcarea atenției în distribuirea știrilor false, conform NYPost.

În timp ce concluzia trasă de studiu nu este neaparăt falsă, experții au constatat că impactul celor doi factori expuși mai sus nu este la fel de mare precum credeau.

„Pentru mine este foarte jenant, dar apar erori și, desigur, când le găsim trebuie să le corectăm”, spune Menczer, unul dintre autorii studiului. „Rezultatele lucrării noastre arată că, de fapt, durata de atenție redusă joacă un rol în răspândirea informațiilor de calitate scăzută, dar să spunem că ceva joacă un rol nu este același lucru cu a spune că e suficient să explici pe deplin de ce se întâmplă un lucru. Este unul dintre factori.”

Cu toate astea, echipa nu este descurajată și a anunțat că este în plan un studiu despre alți factori, precum bots: „Am descoperit că roboții pot juca un rol foarte important în amplificarea răspândirii”, a spus cercetătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *