Un jurnalist Fox News rănit grav în războiul din Ucraina, decorat de Zelenski

Reporterul britanic de la Fox News, Benjamin Hall, a primit din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski Ordinul de Merit clasa a treia pentru contribuția sa remarcabilă la reportajul despre invazia rusă în Ucraina.

Jurnalistul a fost grav rănit în urma unui atac al trupelor rusești. Benjamin Hall și-a pierdut două picioare și folosirea unui ochi, în timp ce colegii săi Pierre Zakrzewski și Oleksandra Kuvshinov au fost uciși, conform Press Gazette.

„În tot acest timp, jurnaliștii, cameramanii, editorii, fotografii, șoferii au fost pe linia frontului. Întrucât acesta este un război hibrid, informația este, de asemenea, o armă în mâinile rușilor”, a declarat Zelenski în cadrul evenimentului.

De asemenea, liderul ucrainean și-a exprimat condoleanțe pentru familiile care și-au pierdut membri în timp ce își făceau meseria, descoperind adevărul: „Sincerele mele condoleanțe familiilor și prietenilor acelor bărbați și femei foarte curajoși care și-au pierdut viața încercând să arate ce se întâmplă în Ucraina. În special datorită jurnaliștilor din multe țări avem acum un asemenea sprijin în lume”.

Reporterul Benjamin Hall a fost însoțit de Jerome Starkey, editorul pentru apărare al Sun, și de Lachlan Murdoch, președintele News Corp și CEO al Fox Corp, în călătoria în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *