Twitter, sfătuită să facă mai mult pentru a se conforma normelor digitale ale UE
Elon Musk a purtat o convorbire cu Thierry Breton, comisarul UE pentru piața internă, în care miliardarul a fost sfătuit să depună mai multe eforturi pentru a se asigura că Twitter va respecta legile blocului comunitar care vor reglementa spațiul și piața digitală.
Conversația a durat peste o oră și a fost mult mai detaliată decât alte discuții pe care cei doi le-au purtat în trecut, conform The Wall Street Journal. Pe lângă sfatul oferit lui Musk, oficialul european a stabilit ca reprezentanți ai Twitter să se întâlnească cu Comisia Europeană pentru a analiza ce practici ale platformei încalcă (sau nu) viitoarele legi DSA.
„Salut efortul pe care Twitter îl face pentru a se alinia la obiectivele Europei, recunoscând în același timp că următoarele luni vor fi cruciale. Trebuie să vedem mai multe progrese în direcția respectării depline a legilor DSA. Echipa mea va urmări îndeaproape activitatea desfășurată de Twitter și de toate celelalte platforme online”, a declarat Thierry Breton, citat de Reuters.
La finalul anului trecut, Breton ținea să precizeze că pachetul de legi care reglementează serviciile online (DSA) să nu fie implementate mai târziu de 1 septembrie 2023, sugerând marilor platforme să înceapă să respecte normele din timp.
Platforms can't keep flip-flopping on policies.
The #DSA sets clear rules — now we have a clear implementation #date too.
I've instructed 🇪🇺 Commission teams to enforce DSA no later than:
1 September 2023
Strongly encouraging platforms to fully comply even sooner.#BeReady
— Thierry Breton (@ThierryBreton) December 19, 2022
Elon Musk a reacționat și el –pe Twitter– și a declarat că obiectivele Uniunii „de transparență, responsabilitate și acuratețe a informațiilor sunt în concordanță cu ale noastre”. La nivel declarativ, pare-se, totul e în ordine și nu există discrepanțe imense între legi și practici.
Parlamentul European l-a invitat deja pe Musk să vină în plen pentru a vorbi despre Twitter și planurile companiei de a respecta viitoarele legi. Oricare ar fi deciziile platformei, nerespectarea duce la amenzi uriașe și chiar interzicerea completă a serviciilor dacă abaterile persistă.
Articole asemănătoare
Zeci de mii de încălcări ale GDPR raportate, de la implementarea legilor
A apărut un nou scam pe Facebook: peste două mii de persoane au căzut victime
Ce pot însemna acuzațiile fără dovezi și amenințările la adresa presei pentru democrație
Comisiile de specialitate din Parlamentul European, de acord cu proiectul de lege privind AI
Sputnik nu va mai opera în Estonia. Organul de propagandă al Kremlinului acuză ”presiuni asupra jurnaliștilor”