Trofeul Eurovision, vândut pentru 900.000 de dolari

Ucrainienii din Kalush Orchestra au vândut trofeul Eurovision cu aproape 1 milion de dolari. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de drone militare.

Reprezentanta Ucrainiei, câștigătoarea celei de-a 66-a ediție a Eurovisionului, a vândut trofeul concursului printr-o licitație online. Acesta a fost cumpărat de WhiteBit, o companie estoniană ce schimbă criptomonede în bani reali, pentru suma de 900.000 de dolari. Însă, Kalush Orchestra a strâns o sumă mai mare, primind donații de la cei care au participat la licitație, conform ultimelor postări de pe pagina lor de Facebook.

Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum deţine trofeul. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”, a fost mesajul pe care artiștii ucrainieni l-au transmis fanilor lor.

Solistul orchestrei, Oleh Psiuk, și-a vândut și pălăria pe care a purtat-o cât timp a cântat în finala Eurovision pentru 374.000 de dolari. Toți banii strânși la licitația organizată de Kalush Orchestra vor fi folosiți pentru dotarea armatei ucrainiene cu drone militare, conform Bloomberg.