Transmisiunea TVR, bruiată. Incidentul ar fi al doilea în doar câteva zile

Televiziunea Română ar fi suferit un incident de securitate în decursul zilei de luni, când transmisiunea a fost bruiată chiar în prima parte a jurnalului de la ora 20:00.

Conform Libertatea, care a obținut informația de la surse familiare cu incidentul, relatarea făcută de corespondentul TVR de la Craiova, Claudia Predilă, a fost întreruptă după numai câteva secunde de când a intrat în direct, ghiozdanul de transmisie fiind decuplat de la rețeaua mobilă. Ulterior, în spațiul alocat transmisiunii reporterului a apărut mira de reglaj, cunoscută în engleză și ca test card.

Sistemul de live al TVR a fost spart luni seară, în timpul Telejurnalului. „Se întâmplă pentru a doua oară în câteva zile”
Transmisiunea cu mira de reglaj. Sursa: Libertatea

În regie, pe ecranul unde inițial fusese live-ul jurnalistei Claudia Predilă a apărut un mesaj – care însă nu a ajuns pe post.

„Către Televiziunea Română. Aștept cu drag după telejurnal ca cineva de la tehnic să mă contacteze pentru a discuta breșele de securitate descoperite și despre problemele pe care le-am văzut pe posturi. Văd că cineva vă tot sabotează. Vă voi lăsa adresa de mail la final de jurnal. Cu drag, un telespectator fidel”, se arăta în mesaj.

Sistemul de live al TVR a fost spart luni seară, în timpul Telejurnalului. „Se întâmplă pentru a doua oară în câteva zile”
Sursa: Libertatea

Conform surselor Libertatea, „este pentru a doua oară când se întâmplă un astfel de eveniment, în câteva zile. Primul a avut loc în weekend”.

Mai mult, Televiziunea Română ar fi luat decizia să nu mai aibă intervenții în direct ale reporterilor, folosind ”ghiozdanele de live”, ci doar intervenții înregistrate.

Incidentul a intrat deja în atenția Directoratului Național de Securitate Cibernetică. purtătorul de cuvânt al instituției, Mihai Rotariu, a confirmat că DNSC a fost „sesizat prin intermediul serviciului 1911 despre un incident de securitate cibernetică la Televiziunea Română”, dar și că „investigația este încă în derulare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *